Bu hafta eğitim amaçlı okumalara, dinlemelere ne dersiniz? MIT dünyanın en iyi üniversitesi ya da en iyi üniversitelerinden biri. (Kaynak için bakınız: http://news.mit.edu/topic/rankings) Ve bu üniversite neredeyse tüm eğitimlerini herkese açık olarak sunuyor.

Bu hafta eğitim amaçlı okumalara, dinlemelere ne dersiniz?

MIT dünyanın en iyi üniversitesi ya da en iyi üniversitelerinden biri. (Kaynak için bakınız: http://news.mit.edu/topic/rankings)

Ve bu üniversite neredeyse tüm eğitimlerini herkese açık olarak sunuyor.

Open CourseWare olarak adlandırılan bu sistemle ilgili https://ocw.mit.edu/help/get-started-with-ocw/ adresindeki tanıtımın Google Translate çevirisi:

'OCW ile Başlayın

'Fikir basit: tüm kurs materyallerimizi çevrimiçi yayınlamak ve herkese yaygın olarak sunmak.' - Dick K.P. Yue, Profesör, MIT Mühendislik Fakültesi

Öğrenci, öğretmen veya sadece öğrenmek isteyen meraklı bir kişi olun, MIT OpenCourseWare'de zengin bir fikir ve ilham kaynağı bulacaksınız.
OCW Nedir?

OCW, tüm MIT müfredatını kapsayan, binlerce MIT dersinden ücretsiz ve açık bir materyal yayınıdır. Bu, her MIT bölüm ve lisans programıdır ve tanıtımdan en ileri lisans seviyesine kadar değişmektedir. Her bir OCW kursu bir müfredat, bazı öğretim materyali (ders notları veya okuma listesi gibi) ve bazı öğrenme aktiviteleri (ödevler veya sınavlar gibi) içerir. Birçok kursta ayrıca tam video dersler, ücretsiz çevrimiçi ders kitapları ve fakülte öğretim bilgileri bulunmaktadır. Bazı OCW içerikleri çevrimiçi kullanım için özel olarak oluşturulmuş olsa da, çoğu doğrudan MIT sınıfından gelir.
OCW'yi nasıl kullanırım?

Kayıt yok, kayıt yok, başlangıç ​​ve bitiş tarihleri ​​yok. Tüm OCW koleksiyonu sizin için her zaman burada. İstediğiniz hızda özgürce göz atın ve kullanın.

Bilgi senin ödülün. OCW'yi kullanmak için kredi veya sertifika sunmuyoruz. Bunun yerine, yaşam boyu öğrenmenize rehberlik etmek için OCW'yi kullanın veya başkalarına öğretmek için OCW'yi kullanın.

OCW paylaşım için yapılır. Dosyaları indirin ve kaydedin ve kursları daha sonra tamamlayın. Onları arkadaşlarına ve meslektaşlarına gönder. Ticari olmayan herhangi bir kullanım için OCW içeriğini değiştirin veya remiks yapın (yalnızca OCW'yi kaynak olarak belirtmeyi unutmayın). Creative Commons lisansımızın şartlarına göre her şey yolunda.'

Ne duruyorsunuz?