En Çaresiz Anınızda Güçlü Olmanın Yolu

Yaşanan olayın, detayını, öncesini veya sonrasını, sebebini veya neticesini fazla düşünmeden, üzerinde durmamak sizi dirayetli yapar. “Zaman her şeyin ilacıdır” sözünün çok klişe olması; sözün değerini ve hakikatini değiştirmez. Zaman her şeyin ilacıdır.

Sen yaşadığın o kötü olayı unutmaya çalışırsan, bu bilinçli bir kurtuluştur. Fakat şu da var ki; sen unutmaya çalışmasan da, zaman; o olayın izinden eser bırakmaz... Ama er, ama geç, ama elbet bir gün; yaşanan bütün kötü hatıraları siler süpürür. Acımazdır zaman, bütün güzellikleri unutturmakta üstüne yoktur. Bir o kadar da merhametlidir. Bütün kötü olayları da unutturmakta üstüne yoktur. Mesele zamanı bilinçli kullanmaktır.

Kötü bir ânın tam da içinde iseniz, geleceğin umudu sizi umutlu yapabilir veya geçmişin güzelliği mutlu yapabilir. Güzel bir ânın tam da içinde iseniz, o zaman, o zamanı kaçırmayın. Yani geçmişin kötü olaylarından veya geleceğin zor zamanlarından kaygı duyup da o güzel ânı kendinize ve çevrenize zehir etmeyin. Ez cümle; zamanı bilinçli kullanın. O zaman, zaman; şifanız olur.