Elon Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasını tamamlamak için “spam” hesaplar hakkında bilgi istediğini belirtmiş, sosyal medya şirketini bilgi edinme hakkını engellemekle suçlamıştı.

Elon Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamak için 'spam' hesaplar hakkında bilgi istediğini belirtmiş, sosyal medya şirketini bilgi edinme hakkını engellemekle suçlamıştı. Bunun üzerine Twitter da sahte hesaplar konusunda Elon Musk'a tüm verileri iletmişti. Ancak sahte hesaplara dair yaşanan tüm bu meşakkatli sürece ve spekülasyonlara rağmen, Elon Musk Twitter'ı satın almaktan vazgeçti. Zira Musk, Twitter'ın spam hesaplar konusunda kendisine doğru bilgi vermediğini düşünüyordu.

Bunun üzerine Twitter, önce kısa bir açıklama yaparak, Elon Musk ile mutabık kalınan fiyatta ve şartlarda satın alma işlemini tamamlayacağını taahhüt ettiğini ve bu birleşme anlaşmasını tamamlamak için yasal yollara başvuracaklarını paylaştı.

Twitter'ın şimdi, Musk'ın daha önce imzaladığı satın alma anlaşmasına uyması için hukuki yolları denemesi öngörülüyor.

Twitter yönetim kurulu bu bağlamda Delaware Yüksek Mahkemesine başvurmayı planladığını belirtti.

Yönetim kurulu başkanı ve Salesforce Co-CEO'su Bret Taylor söz konusu açıklamayı Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Şirketten açılan dava ile ilgili açıklamada, Musk'ın 'Twitter'ı karalama, operasyonlarına zarar verme ve hisse sahiplerinin değerini düşürme' konusunda özgür davrandığının altı çizildi ve şöyle denildi:

'Musk, Twitter'ı kamuoyunda alay konusu yapacak bir gösteri başlatıp teklifte bulundu ve sonra satıcı dostu bir anlaşma imzaladı. Fakat belli ki Musk, Delawere sözleşme hukukuna bağlı olan taraflardan farklı olarak kararını değiştiriyor. Şirketi karalamakta, operasyonlarına zarar vermekte, hisse sahiplerinin değerini düşürmekte ve geri çekilmekte özgür olduğunu düşünüyor.'

Dava dosyasında Musk'ın anlaşmadan kişisel çıkarlarına hizmet etmediği için çekildiği belirtiliyor ve şöyle deniyor: 'Musk'ın Tesla'daki hisseleri, Kasım 2021'den itibaren 100 milyar dolardan fazla değer kaybetti. Musk bu yüzden anlaşmadan geri çekilmek istiyor. Musk piyasadaki düşüşün sonuçlarıyla baş etmek yerine bunu Twitter'ın hissedarlarına ödetmek istiyor.'

Musk ise dava haberinin ardından Twitter'dan paylaştığı mesajında, 'Ah ironi lol' ifadesini kullandı.

Şirketin dosyada paylaştığı ifadeler şu şekilde devam ediyor:

Twitter'ı işin içine katmak için halka açık bir gösteri hazırlayan ve satıcı dostu bir birleşme anlaşması teklif edip ardından bu teklifi imzalayan Musk, görünüşe göre Delaware sözleşme yasasına tabi diğer tüm tarafların aksine fikrini değiştirmekte, şirketi çöpe atmakta, operasyonlarını aksatmakta, hissedar değerini yok etmekte ve çekip gitmekte özgür olduğuna inanıyor.

Twitter, Musk'ın içinde bulunduğu inkar halinin, maddi sözleşmeye bağlanmış ihlallerde bulunduğunu, bununla beraber Twitter'a ve Twitter'ın işlerine gölge düşürdüğünü dile getiriyor.

Twitter, Musk'ı daha fazla ihlalden korumak ve Musk'ı yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye zorlamanın yanı sıra birleşmenin tamamlanmasını sağlamak için dava açtığını belirtiyor.

Dava dosyasında Elon Musk'ın 'riyakarca' davrandığı iddia ediliyor. Dosyada yer alana metne göre; 31 Mart 2022'de platformdaki 'crypto spam' inin kullanıcı deneyimini kötü etkilediğini belirten Musk, şirketin özelleştirilmesi gerektiğini, spam probleminden ticari olarak ancak bu şekilde kurtulabileceğini dile getirdi.

Dosyada yer alan iddialara göre; 25 Nisan 2022'de anlaşmayı açıklayan basın açıklamasında Musk, 'spam botlarını yenmek' için bir eylem çağrısı yaptı. Ancak Pazar düştüğünde ve sabit fiyatlı anlaşma daha az çekici hale geldiğinde, Musk anlatısını değiştirdi, birdenbire spam'in Twitter platformunda ciddi bir sorun olmadığının 'doğrulanmasını' talep etti.

Eğer Twitter davayı kazanırsa Elon Musk, Twitter'ı satın almak durumunda kalacak.Hatırlarsanız Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey, Twitter'ın geleceği için tek çözümün Elon Musk olduğunu söylemişti. Acaba Dorsey bütün bu olaylardan sonra hala aynı fikirde mi?

Garip olan Elon Musk twitter ile ilgili herkesin bildiğini bilmiyor muydu, biliyordu!

Bir şeyi daha biliyor Musk!

Twitter CIA başta olmak üzere ABD'de bazı 'derin' yapılar tarafından kullanılıyor. Musk da bunlardan biri!

ELON MUSK'IN HEDEFLERİ NEYDİ?

-Zorunlu kimlik doğrulamayı savunuyor, spam ve bot hesaplara savaş açacak.

-Halka açık Twitter'ı borsadan çekip kendi özel şirketi haline getirecek.

-İçerik kontrolü uygulamalarını ortadan kaldırmak istiyor.

-Heyecanla beklenen edit (düzeltme) butonunu ekleyecek.

-Twitter Blue abonelik sistemine öncelik verecek.

Şimdi soru şu?

Birileri Elon Musk'ın bunları yapmasını istemedi mi?

Yoksa zaten satın almayacaktı değerini düşürmek için mi yaptı?

Her ikisinde de sonuç Musk, Twitter üzerinden kendine ve birlikte hareket ettiklerine yarayacak bir oyun çevirdi.

Nasıl bir kar elde etti onu da zamanla daha iyi göreceğiz.