Eleştiri, insan ilişkilerinde ve Devlet yönetimde çok değerli bir şeydir. Karşıdaki insana ve fikirlerine değer verildiğini ifade eder. Ancak, yapıcı olduğu, doğruya sevkettigi ve mantık hatası içermediği sürece!

Eleştiri, insan ilişkilerinde ve Devlet yönetimde çok değerli bir şeydir. Karşıdaki insana ve fikirlerine değer verildiğini ifade eder. Ancak, yapıcı olduğu, doğruya sevkettigi ve mantık hatası içermediği sürece! Bütünlüklü, sistematik, mantıklı olduğu ve fotoğrafın genelini gördüğü, konuyu tarihsel perspektiften de analiz ettiği, analitik yorumlama hatası içermediği ve art niyetli olmadığı sürece!

Bir de kin, nefret, intikam ve husumet beslemediği sürece eleştiri anlamlıdır.

Tank palet fabrikası satıldı deniliyor. Burası bir tank fabrikası değil! Devletin hiçbir zaman tank fabrikası olmadı. Burası palet üretimi ve tank bakımlarının yapıldığı bir yer. Koç'a kiraya verildi 7 yılda çivi bile çakmadılar, hukuk dahilinde ihale ile tank üretmek amacıyla başka birine yeniden kiralandı. Yabancı ortağı da var. Satış yok, mülk Devletin. Hissenin yarıdan fazlası Türklerin, yani yönetim Türklerin.

Altay tankının motorunun Ukrayna ve Güney Kore ile üretilmesi projesi yürüyor, 2023'ten önce seri üretime başlanması planlanıyor.

Atatürk döneminde kurulan bir uçak fabrikasının yarıdan fazla hissesi Alman bir şirkete aitti. Amaç yabancı sermaye cekmekti, çünkü çok normal. Atatürk'e kimse fabrikayı Almanlara peşkeş çekti demedi.

Sedat Peker deniyor. Bu adam bir deli, İsrail, BAE ve İngiliz ajanlığı yapan, onların kucağına oturmuş, Devlet operasyon yapınca öten birisi.

Düşman uşağının dediklerine mi, 5 bin yıllık Devletin Bakanının dediklerine mi itibar edeceğiz?

Devlet çöktü, ekonomi bitti kül oldu, faturalar tavan yaptı deniyor.

Pandemi nedeniyle dünya ekonomisinin, Amerika ve Avrupa ekonomilerinin olumsuz etkilenmesi, bizden çok daha fazla oldu. Pandeminin olumsuz etkisi, dünya ekonomilerine göre Türkiye ekonomisine çok daha az olmuştur.

Dünya yanarken ateşin Türkiye'ye de sıçramaması olanaksızdır. Ateşin küçük bir kısmının Ülkemize de atlamasını bitiş, yok oluş ve kıyametin gelişi olarak değerlendirmek çok büyük bir MANTIKSIZLIKTIR!

Dünyada gelişmiş ekonomiler % 4-9 arasında küçülürken, tek büyüyen ülke Çin'den sonra Türkiye dünyada en az küçülme ile pandeminin ilk bir yılını % 1,5 küçülme ile kapattı. 2021 yılında % 8 büyüme hedeflenmektedir.

Avrupa yanıyor, benzin, elektrik, gıda krizi söz konusu. İngiltere, Fransa ve Almanya'da son bir yılda elektrik, doğalgaz gıda fiyatlarına % 160-170 zam geldi. Türkiye'de bu oran % 57 oldu.

Son 20 yılda Devletin kaynakları ve fabrikaları sata sata bitirilemedi deniyor.

Yapılan satış değil, 1980'li ve 1990'lı yıllardan itibaren söz konusu olan, bütçe açıklarına, kara deliklere neden olan, arpalık haline dönüşmüş KİT'lerin özelleştirilmesidir, stratejik kurumlar ve altın hisseler hariç. Avrupa özelleştirmeleri 80'li ve 90'lı yıllarda tamamladı.

Cumhuriyetin ilk yıllarında kuruluştan itibaren 15 yılda 45 fabrika kuruldu. Cumhuriyetin kuruluşunda Osmanlı'dan kalan 380 olan sanayi tesisi ve imalathanesinin sayısı 15 yılda 1080 oldu.

Kendi yaptığı uçak ile İstanbul'dan Ankara'ya uçan, uçak üretimi konusunda çalışan ve gecesini gündüzüne katan Vecihi Hürkuş'u engelleyen ve itibarsızlaştıran kim?

Nuri Killigil'in silah ve mühimmat fabrikasını yakan, buna imkan sağlayan ve yakanlara cesaret verenler kim?

1944 yılında, ikinci dünya savaşı yıllarında, Nuri Demirağ'ın uçak fabrikasında üretilen yerli uçaklardan sipariş vermeyip, bedava Amerikan uçakları alan, böylelikle yerli uçak sanayisinin gelişimine ihanet eden, Türkiye'yi uçak sanayi konusunda Amerika'nın kucağına oturtan, daha sonra da hunharca ve arsızca "Bedava Amerikan uçağı almak varken ücretli yerli uçak sipariş etsem, yarın beni asarlar" diyen Hava Kuvvetleri Komutanı kim?

Nuri Demirağ'ın uçak fabrikasını ve gök okulunu kapatan kim?

Devrim otobilimini karalayan, engelleyen ve imalathaneyi kapatan kim?

Gümüş motor fabrikasını kapatan, üretimini engelleyen, itibarsızlaştıran, zaman içinde eriten kimler?

Bu soruların cevaplarının herkes tarafından çok iyi bilinmesi gerekir!

Şu anda Devletin sadece savunma sanayinde yürüttüğü 700 gizli proje var. Sadece 2020 yılında, Devletin resmi rakamlarına ve ilgili Bakanın verdiği bilgilere göre 851 fabrika, 13.546 sanayi tesisi ve imalathane AÇILDI!

Son 20 yılda yapılan sağlık ve sosyal güvenlik, şehir hastaneleri, altyapı, ulaşım, enerji, metrolar, hızlı trenler, kentsel dönüşümleri…;

İHA, SİHA, TİHA, SİDA, VATOZ, MPT-76 (Dünyada NATO'nun 42 testini, tüm testlerini geçen ilk ve tek silah), savaş gemileri, denizaltıları, helikopter motorunu, helikopteri, havaalanları ve limanları…;

30 yıldır işgal altındaki Karabağ'ın kurtarılması, 46 yıldır kapalı olan Kapalı Maraş'ın (Kıbrıs Türk Devleti) açılması, 86 yıldır müze olan Ayasofya Camiinin ibadete açılması (Fatih'in kemik sızısının sona erdirilmesi), 28 Şubat sürecinde kapanan İmamhatiplerin orta kısımlarının açılması, katsayı adaletsizliğinin ortadan kaldırılması, barlık ve vahşi insan hakları ihlali olan başörtüsü yasağının kaldırılması,

80 yıldır Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımıza yönelik uygulanan asimilasyon-ret-inkar politikalarının sona erdirilmesi, farklı etnik gruplara yönelik kültürel hakların (Anadil öğrenimi, anadilde yayın, anadilde basım, anadilde sanat-müzik, anadilde savunma hakkı…) verilmesini...,

Söz konusu etmiyorum bile!

Saygı ve selamlarımla…