Perşembe günümüzü, bir vesile ile Gaziantep ilimizde geçirdim. Oraya gidip de Millet partisi ve onun muhteşem bir Türk-İslam sentezi olan kimliğin, kişiliğin, donanım ve birikimin ve hepsinden ötesi vakarlı bir kişiliğin il başkanlığı koltuğunda oturuyor olmasının büyük mutluluğunu ve şerefini yaşarken, bütün bu değerlerin Millet adına ne büyük nimet olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum.

Perşembe günümüzü, bir vesile ile Gaziantep ilimizde geçirdim. Oraya gidip de Millet partisi ve onun muhteşem bir Türk-İslam sentezi olan kimliğin, kişiliğin, donanım ve birikimin ve hepsinden ötesi vakarlı bir kişiliğin il başkanlığı koltuğunda oturuyor olmasının büyük mutluluğunu ve şerefini yaşarken, bütün bu değerlerin Millet adına ne büyük nimet olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum.

Ali Bakım Başkanım!

İslami bir duruşun nasıl ete kemiğe büründüğünü, şefkatin, merhametin, edep ve ahlakın nasıl İnsan bedenin de zühur ettiğinin bizatihi tanığı durumundayım. Hele bize gösterdiğiniz o samimiyet ötesi ilgi, alaka, cömertlik ve misafir perverliğinize ise nasıl teşekkür edeceğimi emin olun bilemiyorum. Umuyor ve diliyorum ki Gaziantep halkı böylesi bir değere hak ettiğini verecektir.

Muhabbet arası!

Konuşuyor, dertleşiyor ülke ve Milletin içerisinde bulunduğu sorunlar üzerine çeşitli mütalaalar yaptığımız esnada, Başkan bir anısını anlatmaya başladı. Kendisinden evvel ki Millet partisi Gaziantep il başkanı merhum Mehmet Emrullah başkanı anlatıyor..

Tarih Eylül 2006. Bu tarihe özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum zira olay bu tarihte cereyan etmektedir. Merhum Başkan Mehmet Emrullah uzunca bir çalışma yapmaktadır. Bu çalışmasını evvela sadece kendi dünyasında tasarlamakta ve bunun için ciddi bir çalışmaya koyulmuştur. Ayetler ve hadisler ışığında hazırladığı çalışma, FETÖ’nün ( ki o tarihte hoca efendi! Ve cemaattir ) İslam dini ile zerre kadar dahi alakası olması bir kenara, Vatikan tarafından görevlendirilmiş bir kardinal olduğunu kaleme aldığı bir dökümanla partiye gelir. İl yönetim kurulu üyelerinin önüne kor ve bu dokümanın bir kitapçık haline getirilmesini, 10 bin adet basılmasını ve bütün Gaziantep halkına dağıtılması talimatını verir.

Kitapçık, o dönem göz önüne alındığı zaman bir inkılap niteliği taşımakta, sadece Gaziantep değil bütün Türkiye vatandaşlarının değer skalasının temellerine dinamik koymaktadır.

Büyük Alim!

Mütefekkir!

Evliya, Allah dostu ve hatta Mehdi diye takdim edilen kişinin bütün kirli çamaşırlarını ortaya koymak ne kadar elzem ise, bir o kadar da maliyeti çok ciddi olacak bir çalışma ve iddiadır.

Evet, bütün Gaziantep ve hatta Türkiye’nin ciddi tepkisini almanın ve çok daha büyük yaptırımlar ile karşılaşmanın kuvvetle muhtemel olduğu bir konjonktürde, böylesi bir girişim içerisinde bulunurken yanın da ki tek azığı İmanı ve inandığı doğrular olan merhum Mehmet Emrullah başkan, bu çalışmasını hayata sokar.

Elbette ki dönüşler sizlerin de tahmin edeceği gibi son derece olumsuzdur. İnandığı doğruları siyasi ikbal adına kurban vermeyen, hakkı ve hakikati söylemenin tüm bedellerini göze alan Millet partisi İl başkanı ve yönetim kurulu büyük bir risk altına girmiş ve bedel ödemenin erdemiyle hareket etmiştir. Elbette doğruların sahibi Allah’tır ve doğru olanlar kaybetmeyecektir. İşte bu sebepledir ki gerek o süreçten ve gerekse geldiğimiz zaman dilimde haklı çıkıyor olmalarının gururunu yaşamakta en çok kendilerinin hakkıydı.

Böylesi bir risk altına girmek ve özellikle de bu tarihte böylesi tespitlerde bulunabilmenin tek ve ön koşulu olan BASİRET, herkese nasip olabilir bir erdem ve özellik değildir. Bu anlam da merhum başkan Mehmet Emrullah ve ekibini, bizlere gösterdiği yüksek tevazu ve dostluğundan hareketle şimdi ki Başkan Sayın Ali Bakım başkanına şükranlarımı iletiyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Ülkemi yönetmek adına hala ilkeli, erdemli ve özellikle de basiretli kişilerin varlığını biliyor olmanın derin huzuru içerisindeyim. Selam, hürmet ve saygılarımı; bu erdemli, haysiyetli, vakarlı ve basiretli insanlara gönderiyorum.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun…