Eğitim ve Kalkınma

Hayatta her şey her şeyden etkileniyor. Bunun tek istisnası eğitim. Eğitimin kalitesi şartlardan biraz daha bağımsızdır. En kötü şartlarda bile en iyi eğitim verilebilir. İyi insanlar yetiştirmek için çok paraya gerek yoktur.

Eğitim kalitemiz artmadan ülkemiz kalkınmaz! Eğitim; kaliteli insan yetiştirme işidir. Kalite kaliteyi sever. Kaliteli insanın her işi kaliteli olur. Bir ülkenin en büyük değeri yetiştirdiği insanlardır.

Kaybettiğimiz zamanı telafi edebiliriz. Yeter ki yola doğru yerden koyulalım. İşe gençlerden ve eğitimden başlanmalı. Söz büyüklerin, sorumluluk küçüklerin olmalı. Gençlere eğitim ve sorumluluk aynı anda verilmeli.

Bir yol açmalı. Örnek olmalı. Başta anne babalar, akademisyenler ve öğretmenler olmak üzere herkes elini taşın altına koymalı. Eğitim kurumlarının tek ölçüsü mezunlarının kalitesi olmalıdır.

Her şeyden taviz verebiliriz ama eğitimin kalitesinden taviz veremeyiz. Çünkü her şey vereceğimiz eğitimin kalitesine bağlıdır.

Kaliteli eğitim sayesinde terörü bitirebiliriz. Sorunların gerçek nedenlerini ortaya çıkarabiliriz. Gerçekçi çözüm önerilerini ancak eğitimli insanlar geliştirebilir.

Kaliteli eğitim sayesinde şiddeti bitirebiliriz. Eğitim kendimizi şiddet dışındaki yollarla ifade etme işi değil midir? Konuşarak, yazarak, medenice itiraz ederek…

Kaliteli eğitim sayesinde bencilliğin önüne geçebiliriz. Ülkemizi daha iyi tanırız. Daha iyi koruruz. Irkçılığı yenebiliriz. Barışın kıymetini savaş kapıları çalmadan takdir ederiz.

Kaliteli eğitim sayesinde sürdürülebilir bir ekonomimiz olur. Üretmeyi öğreniriz. Vergi vermeyi öğreniriz. Yatırımı öğreniriz. Geri dönüşümü öğreniriz. İsrafın önüne geçebiliriz.

Kaliteli eğitim sayesinde yurt dışına açılabiliriz. Dil öğreniriz. Bilgiye daha rahat ulaşırız. Ufkumuzu genişletebiliriz. Yabancılara kendimizi daha iyi anlatabiliriz.

Kaliteli eğitim sayesinde trafik sorunları azalır. Yolları, şehirleri öğreniriz. Araba kullanmayı öğreniriz. İnsan hayatına saygıda kusur etmemeyi biliriz.

Kaliteli eğitim sayesinde sağlıklı bir nesil yetiştirebiliriz. İlaca ve tedavilere milyonlarca lira akıtmayız. Sporu öğreniriz. Neyi, ne zaman ne kadar tüketeceğimizi keşfedebiliriz. Bir yere kadar kendi doktorumuz oluruz.

Kısacası gelişmiş bir ülkede gördüğünüz hiçbir şey hayal değil. Onlar kaliteli bir eğitimin sonuçları sadece…