EĞİTEMEDİĞİN ÇOCUK SENİN DEĞİLDİR

Eğitimi, memleketin temel meselelerinden biri olarak gördüğümüz için dünya ile yarışabilecek bir eğitim sistemi inşa etmiş durumdayız. Kendi değerleriyle donanımlı bir nesil yetişiyor artık. Türk Milleti olarak dünya çapında kitap okuma oranlarımız oldukça yüksek. Hatta bazı Afrika ülkelerinden bile öndeyiz.

Ülkemizde 570.000 kütüphane varken, sadece 1.412 kahvehane var. Avrupa ülkelerinde Halk Kütüphanelerine üye sayısı 2 milyonu geçmezken; bizde 30 milyon.

Her ne kadar kütüphanelere girişler ücretli olsa da, gazeteler sigara fiyatına satılıyor olsa da; millet olarak okumaktan vazgeçmiyoruz. Toplum olarak günde iki-üç saat kitap okurken, sadece 15 dakika, oda iki günde bir sosyal medyada sörf yapıp internette oyun oynuyoruz.

Tablo harika (!)

Manevi ve deruni hayatımızda da fevkalade gelişmeler yaşanıyor. Son yıllarda kendini “dindar- muhafazakâr” olarak niteleyen gençlerin oranı %15’ten %28’e yükseldi. Yılın 11 ayı kafasına göre takılıp Ramazan ayında kendisine çeki düzen veren bir toplum olma başarısını sağladık. Zekât vermeyip sadaka verenler çoğaldı. Farz kılmasa da teravih kılanların sayısı arttı. Her ne kadar haram yese de Helal Gıda’ya duyarlı insanların sayısı arttı. Kul hakkı yiyenler artsa da sol elle yemek yiyenler bir hayli az. Unutmadan kurban kesenlerin sayısı her yıl bir önceki yıla oranla artıyor.

Duvarlarımızda asılı dini motifleri hayatımıza, yaşantımıza nakşettik. Teslimiyet ve temsiliyet sorununu çözdük. Tatbik etmesek de tebliğ konusunda hatırı sayılır mesafeler aldık. Düşmanla savaşmak için artık düşmanın silahına, ekonomik ve siyasi desteğine ihtiyacımız yok. Bize inancımız yeter. Varsın bu dünyada mutlu, huzurlu yaşanabilir hayatlarımız olmasın. Öldükten sonra cennete gitmemiz yeter.

Bilimde, teknolojide, sanatta, eğitimde, tarımda güzel gelişmeler yaşanıyor. Özellikle çocuklarımız için her türlü fedakârlığı yapıyoruz; yediriyoruz, içiriyoruz, giydiriyoruz. Ne isterlerse anında yapıyoruz. Buna karşılık bilgili, saygılı, vefalı, merhametli, sevmeyi bilen, kendisine sunulan imkânların kadrini kıymetini bilen nesiller yetiştiriyoruz.

Sürekli karamsar tablo çizdiğime dair sitemlere binaen, buyurun hepimize aydınlık tablo.

Kalın Sağlıcakla.