“Düşman”

İnsanlar hata yapabilir. Hata istemeyerek yapılan yanlışlardır. Hata, yürürken sürçmeye veya sendelemeye benzer. İnsan, yanında kendisine destek olacak gerçek dost arar. Sürçtüğünüz zaman size destek olmayan insanlar, iyi gün dostudur. İyi gün dostları aslında şifa bulmaz düşmandırlar. Bunlara karşı dikkatli olmak lazımdır. Yüzünüze karşı gülen ama arkanızdan sizin kuyunuzu kazanlar gerçek düşmandırlar.

Gerçek düşman, size savaş açmış insanlar değildir.

Onlar sadece düşmandırlar.

GERÇEK DÜŞMANIN TARİFİ ŞUDUR; SİZE EN YAKINDAN VE EN TEHLİKELİ VURUŞU YAPANDIR.

Peygamberimiz büyük ve yorucu bir savaştan dönerken şu mübarek sözü boşuna dememiştir; "cihad-ı esgardan (küçük cihattan) cihad-ı ekbere dönüyoruz"...

Yani içimizde bulunan nefisle mücadele, en büyük mücadeledir.

Zira o en büyük düşmandır.

Çünkü o bize en yakındır ve en büyük zararı verir.

VAGON

Bursa Belediyesi, metroda hanımlara hususi olarak vagon ilave etmiş. Tepkiler gelince anket yapmış. Ankete ben de iştirak ettim ve “evet” dedim.

8 Temmuz 2017 saat:16.00, Hayır diyenler % 53, evet diyenler % 48.

Hayır diyenler beş puan önde.

Demek ki daha çok “ekmek” yememiz gerekiyor.

“Karışık” olmak isteyenlerle başa baş gidiyoruz.

Türkiye zor bir ülkedir. Bu ülkenin üzerinde nice operasyonlar yapıldı. Ameliyat üzerine ameliyata maruz kalan bir ülkede kafasını “karışık” olanlar elbette olacaktır. Kafası karışık olanlar, “karışık” olmayı isteyeceklerdir.

Kafası “karışık” olanlar “karışık” olarak yolculuk yapmak isteyebilirler. Bu, onların kendi tercihleridir. Ama kadın ve erkek olarak ayrı bir şekilde yolculuk yapmak isteyenler olamaz mı?

Kafası ve gönlü “karışık” olanlar gibi davranmak mecburiyetinde miyiz?

Yani, hanımlar, ayrı bir vagonda yolculuk yapsa ne olur?

Sonra kimse kimseyi zorlamıyor. İsteyen karışık mekânlarda yolculuk yapabilir. Ama isteyenlere müstakil bir vagonda yolculuk yapmasından niçin rahatsız olunur, merak konusu…

Demek ki ülkemiz ciddi operasyonlardan geçirilmiş ve geçirilmekte.

Kafası ve zihni “karışık” olanlar istiyorlar ki, herkes “karışık” olsun.

Bursa belediyesini tebrik ediyoruz. Metroya müstakil bir vagon ekleyerek “tercihe” bağlı olarak arzu eden hanımlar bu vagonda yolculuk yapabilmelidir.

Merak ediyorum Bursa Belediyesi metroda bu fikrini tatbik edebildi mi?