DÜNYANIN SOYKIRIMI (MÜSLÜMANLARIN, ÖZELDE TÜRKLERİN, DEĞİL)-3!

Amerika’nın kurucusu George Washington, Kızıl derililerle ilgili “yerliler vahşi bir kurt gibidirler, hepsi yok edilmesi gerekmektedir” demiştir.

Yine Amerikan başkanlarından Franklin Roosevelt Kızıl derililer için “en iyi Kızıl derili ölü Kızıl derili demiyorum, ancak onda dokuzu da öyledir” demiştir.

Kristof Kolomp, 1498 tarihinde ispanya kralına gönderdiği mektupta “Kızıl derililer dünyanın en tatlı insanları, komşularını kendilerinden daha çok seviyorlar, güler yüzlü ve kibar insanlar. kötülük nedir bilmezler. İstediğin kadar köle gönderebilirim. 50 adamım olsa bunların hepsini boyunduruk altına alabilirim.” demiştir. Kolomp, seyir günlüğünde “..Kızıl derililere silahlarımızı gösterdik. Keseceğini bilmedikleri için elleriyle tuttular, elleri kesildi. Demir silahları ilk kez görüyorlardı. Bu insanların her hangi bir mezhebi yoktu, puta da tapmıyorlardı. Her zaman gülüyorlardı. Ne istersek veriyorlardı. Ölmeyi, öldürmeyi, çalmayı bilmiyorlardı...” ifadelerine yer vermiştir.

1523 tarihinde Meksika’ya ayak basan bir papaz, “yerliler bir şey alırken, altını yoksa çocuklarını satarlar, çocukları da kalmamışsa kendi hayatlarını verirler. İşkence ile beyaz adam tarafından öldürülmeyi beklerler. Kızıl derili kadınlar ağaçlara ve direklere asılır, çocukları da onların ayaklarına asılarak işkence ve vahşetle katledilirler. bir hakim, sömürgecilerin su kıtlığında bahçe ve tarlalarını, Kızıl derililerin kanları ile sulamalarını talep etmiştir.” demiştir. yani yerliler soykırımı kanıksamışlar, adeta bir yaşam biçimi olarak kabullenmişlerdir.

Baba filminde oynayan oyuncu Marlon Brando Kızıl derili soykırımı konusunda, “yerlilere silahlarınızı bırakın, gelin barıştan söz edelim, komşu olalım, birlikte yaşayalım dedik; onlar silahlarını bıraktı, fakat biz onları kandırdık, öldürdük, yok ettik, soykırıma uğrattık…” demiştir.

Amerikalı tarihçi yazar, Dee Brown, “Kalbimi Vatanıma Gömün” kitabında Amerikalı beyaz adamın Kızıl derili soykırımı ile ilgili olarak asker görgü tanıklarının ağzından “şafak vakti uykuda, Kızıl derilileri evlerinde-çadırlarında bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden ateşli silahlarla öldürdük, çocuklarla birlikte nehre atlayıp kurtulmaya çalışanlara izin verilmedi ve hepsi boğuldu, çocukların karınları deşildi, gemilerin kıyıya demirlediği yerlerde işaret direklerine çocukların kafaları kesilerek, kafaları direklere asıldı, bebekler emzikteki annelerinden ayrılarak askerlerce en uzağa atma yarışı yapıldı, ölülerin kafa derileri soyuldu, göz-burun-kulak-dil-cinsel organları kesilerek kılıçtan geçirilen ölülerin et parçaları köpeklerin önüne yem olarak atıldı…” ifadelerine yer vermiştir.

Amerikalı tarihçi, yazar, siyaset eleştirmeni, Noam Chomsky “Yıl 501:işgal Hala Sürüyor” adlı kitabında “Beyaz adamın, yurduna bağlılık yemini etmiş her Amerikan çocuğunun Tevratın ayetlerine bağlı kalarak Kızıl derilileri olabilecek en kötü ölümle katlediyorlardı, Tanrının övgüsüne layık oluyorlardı. Yeryüzü cenneti Tanrının istemediği yerlilerden temizleniyordu” sözlerine yer vermiştir.

Tabii bu anlatılanlar, buz dağının görünen yüzü, gerçeklerin milyonda biri bile değildir.

18-01-2018

ZEKİ ÖZDEMİR / ANKARA

KAYNAKÇA

  • [1]webhatti.com/…/79714-abd-nin-katlettigi-kizilderili-say…
    [2] cirkincafe.blogcu.com/kizildereli-katliamları-vikipedi_3578…
    [3] tr.wikipedia.org/wiki/Yaralı_Diz_Katliamı
  • “Kalbimi Vatanıma Gömün”, Dee Brown,
  • “Yıl 501: İşgal Hala Sürüyor”, Noam Chomsky,
  • nuveforum.net
  • The Guardian - YENİ DELHİ- 'Uygarlıklar Savaşında: Hindistan MS 1857'Hintli tarihçi-yazar Amareş Mısra,
  • endulus.net,
  • Dr. Rogrigo de ZAYAS, (Çev. Cemal Aydın), Endülüs'ten İspanya'ya, TDV, İst. 1996,
  • “1492 Tarihi Size Neyi Hatırlatıyor?”, Doç. Dr. Bayram Nazır, 2 Nisan 2013,
  • “Batı ve Rusya’nın Soykırım Sicili”, Ankara Ticaret Odası (ATO)-2006,
  • “Barış Dediler Kan Akıttılar”, 31/03/2011 / Türkiye Gazetesi,
  • “İşte Dünya Soykırım Tarihi”, 2006, forumtr/ frmtr.com,
  • Ali Çetiner, http://blog.milliyet.com.tr/kalemiminyazdiklari