DÜNYA SAVAŞI-10

  1. 3- Türkiye, Ülkesi ve Milletiyle bölünmez bütünlüğünü, varlığını, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak; mülteci akınını ve göç dramını engelleyerek yerinde güvenli bölgeler oluşturmak; sınır güvenliğini ve bekasını sağlamak; sıranın kendisine gelmesini engellemek; sınırlarının hemen dibinde, Musul’dan Akdeniz’e kadar uzanan hatta, terör koridoru oluşturulmasını ve terörist bir kukla devlet kurulmasını önlemek; Eylül 2016’da değiştirilen ve savunmadan TAARRUZA geçilen YENİ GÜVENLİK KONSEPTİ çerçevesinde, içeride ve dışarıda terör örgütlerini imha etmek, PKK ve DEAŞ’ tamamen bitirmek amacıyla, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkına dayalı olarak, uluslararası koalisyonla eşgüdümlü bir şekilde, yerel unsurlarla ve yerli halkla tam bir güç birliği yaparak Irak ve Suriye’ye askeri müdahale dahil, her türlü müdahalede bulunmalıdır.
  • 4- Türkiye, Suriye’de 24/08/2016 tarihinde başlattığı Fırat Kalkanı harekatını daha da genişleterek, ÖSO güçleri ile birlikte ilk etapta (Elbab-24/02/2017 tarihinde DEAŞ’tan alındı), Menbiç, Telabyat, Rakka ve Dyrzoor’a kadar ilerlemeli ve buraları terörden kurtarmalıdır. İkinci aşamada ise Halep’e ilerlenmeli, Türkiye’ye tehdit olan ve saldıran PKK/PYD/YPG/YPJ/SDG terör örgütünü yok etmeli, buraların hakimiyetini yerli halka vermelidir.
  • 5- Musul’da soykırım yapılmasını, demografik yapının değiştirilmesini, mezhep savaşını, PKK’nın ve radikal Şia mezhepçisi Haşdi Şabi’nin bölgede, (Musul, Telafer vb.) demografik yapıyı değiştirerek egemenlik kurmasını önlemek amacıyla; bölgedeki askeri güçlerini yoğun şekilde takviye etmeli, Irak’ta da Dicle Kalkanı Harekatını başlatarak yerel güç ve silahlı unsurlarla birlikte askeri müdahalede bulunmalıdır. Sahada ve masada olmalıdır.
  • 6- Eğer Irak ve Suriye’nin, her birinin üçe ve dörde bölünmesi kaçınılmaz hale gelirse, bu durumu tersine çevirmek, bölgede barış, güvenlik ve istikrarı sağlamak, terörü yerinde bitirmek için; Türk, Kürt, Arap ve Fars birlikteliği temeline dayalı, mezhep farkı gözetilmeksizin yerel güç ve unsurlarla birlikte, Kerkük, Musul, Telafer, Halep ve Bayırbucak’ta… kısaca Irak ve Suriye’de Türkiye’nin bekasına tehdit olan PKK/PYD/YPG/YPJ/SDG vb. tüm terör örgütlerinden kurtarılan bütün bölgelerde Mezopotamya’nın Birliği Gücünü kurmalı ve egemenlik alanını oluşturmalıdır.
  • 7- Türkiye, Irak’ın, Suriye’nin ve kendisinin parçalanmasını engellemeli; kuracağı bölgesel ittifaklar çerçevesinde Ortadoğu’da 3. Dünya savaşının çıkması halinde pozisyon almalı, mevzisini güçlendirmeli, Ortadoğu’da kutsal toprakların zalimlerden ve uşaklardan kurtarılması hedefinde Milli Gücünü daima tahkim etmeli ve savaş sonucunda sömürgeci, soykırımcı, Haçlı-Siyonist soslu tek dünya imparatorluğunun kurulmasını önlemeli; bölgede ve dünyada tek ve gerçek olan adalet düzenini kurulması yolunda emin adımlarla ilerlemelidir. (Devamı gelecek)