Geçen hafta sonu Doğu Anadolu bölgesinin gizemli kenti Bingöl’deydim.  Kentin sihirli bir dokusu vardı ve çokta alışkın olmadığımız sakinliği orada hissedebiliyorsunuz. İ

Geçen hafta sonu Doğu Anadolu bölgesinin gizemli kenti Bingöl'deydim. Kentin sihirli bir dokusu vardı ve çokta alışkın olmadığımız sakinliği orada hissedebiliyorsunuz. İnsanlarının sıcaklığı ve misafirperverliğinin yanında doğasına hayran kalmamak elde değil. Hele o yüzen adaların büyüsüne kapılmamanız neredeyse imkansız.

Yüzen Adalar

Çocuklarınıza anlattığınız masal kitaplarında ya da günün kargaşasından bir an uzaklaşıp sırtınızı yaslayarak hayal dünyasında yolculuğa çıktığınız ve zihninizde canlandırdığınız imgeleri hatırlıyor musunuz? Hayallerimizi süsleyip bizi rahatlatan o yerin adı yüzen adalar. Muazzam bir bahar havasında rastladım oraya. Kent sakinlerinin tavsiyesi olmasaydı rastlayamazdım belki de. Şehir merkezine elli –elli beş km arasında bir uzaklığı var. Şirin ilçe Solhan sınırları içerisinde kalıyor saklı mucize.

Nihayet geldiğinizde yeşil bir ova karşılıyor sizi. Adımlarınızı adaya doğru attığınızda yumuşak bir zeminle karşılaşıyorsunuz. Sanki bastığınız yer çimlerle kaplı toprak değil de sünger gibi. Krater gölünden kopan irili ufaklı parçalar adalar oluşturmuş ve şahane bir görsel sunuyor gözlerinize. Yöre halkından edindiğim bilgilere göre; adalar kendi kendine oluşmuş. Net bilmeseler de altmış metrelik bir derinliğe sahip olduğunu dile getiriyorlar. Toplam alanın üç yüz m2 olduğunu ancak yapılacak olan düzenlemeyle altı yüz m2 kadar çıkarılacağını söylediler. Aynı zamanda gölü ve çevresini kuşbaşı görebilmek için seyir tepesinin olduğunu da anlattılar. O tepeye çıktım ve karşılaştığım manzara kartpostallardaki gibiydi. Hatta çok daha güzeli! Kuşbaşı gördüğünüz doğa harikasında üç adet ada görüyorsunuz. Yanındayken fark edemediğiniz göl akıntısını ve az ilerde beslediği dereye şahit oluyorsunuz. Gölün içerisinde irili ufaklı balıkları da var tabi. Sayısı çok değil ama bodur ağaçları, yabanıl otları ve daha birçok çeşit bitkilerin varlığına şahit oluyorsunuz. Adanın üzerinde anın ritmini hisseden insanların eşsiz huzuruna tanıklık ediyorsunuz.

Ağır ağır hareket eden doğal bir sandal gibi misafirlerine mutluluğu yaşatıyor tüm dinginliği ile. Yolunuz Bingöl' e düşerse bir gidin ve görün derim. Eşsiz!