Son yılların en önemli toplumsal sorunlarından biri haline gelen “DNA TESTİ” yaptırma furyası üzerinde durmaya çalışacağım. Bu sorun, ciddiyetle üzerinde durulması ihmal edilmemesi gereken bir sorundur.

Son yılların en önemli toplumsal sorunlarından biri haline gelen 'DNA TESTİ' yaptırma furyası üzerinde durmaya çalışacağım. Bu sorun, ciddiyetle üzerinde durulması ihmal edilmemesi gereken bir sorundur.

Çünkü, bu sorunun yol açacağı ağır sonuçlarla karşı karşıya kalacağımız kaçınılmaz olup önlemler bugünden alınmalıdır. Bu durumu hem birey hem de devlet olarak hafife alma gibi bir vurdumduymazlık içinde olamayacağımız gibi hele hele yok saymaya hiç hakkımız yok!

Yok saymak bu ülke ve insanının geleceğine yapılabilecek en büyük ihanetlerden biri olacağı unutulmamalıdır. Bu sorun var, hem de tahminimizin üzerinde! Son yıllarda babalık testi yaptıranların sayısında patlama yaşandığı haberlerine sık sık rastlıyoruz. Bu haberlerden biri de şöyle;

'Adli Tıp'a başvurup babalık testi yaptıranların sayısı çığ gibi büyüyor. Ankara Üniversitesi Adli Tıp Bölümü'ne başvuran her 4 babadan biri gerçek baba değil.

2003 yılından beri babalık testi yapan A.Ü. Adli Tıp Bölümü'ne bugüne kadar 2500 erkek aynı şüpheyle başvurdu. Sadece geçen yıl 450 başvuru olduğunu belirten yetkililer, 2008 yılında babalık testi yaptıranların oranının geçen yıla göre yüzde 40 arttığını söylüyor.

Babalık testi talepleri mevsimsel değişiklikler de gösteriyor. Özellikle yaz mevsimini, daha doğrusu tatil sezonunu takip eden aylarda babalık testi için başvuran erkeklerin sayısı artıyor.'

Haberde yer aldığına göre 'DNA TESTİ' yaptırmak isteyenlerin sayısı normalin çok çok üzerinde artış göstermektedir. Ayrıca, Esra EROL'un programı gibi programlar 'DNA TESTİ' başvurularına zemin hazırlamaktadır.

Programın, evlerinden kaçan kız ve kadınların yaşadığı sorunları ortaya koyarak kaçmak isteyenleri caydırma da faydalı olduğunu düşünmekle birlikte reyting uğruna bu faydanın heba edildiğini düşünüyorum. Özellikle 'DNA TESTİ' yaptırma, açıklamaktan vazgeçilmelidir.

Artık şu 'Melahat-Ramazan Rezaletine' bir son verilmeli. Her gün Melahat'ın çocukları ile ilgili bir 'DNA TESTİ' açıklanıyor.

-İyi de bu şerefsiz ana ve babanın günahını niye bu çocuklar çekecek?

-Eğer- içinizde azıcık merhamet ve Allah(cc) korkusu varsa söyleyin; bu masum çocukların 'PİÇ' damgası yemesi sizi rahatsız etmiyor mu?

-Yazık değil mi bu çocuklara?

-Adam karısına, namusuna sahip çıkmamış ondan sonra bir de utanmadan, arlanmadan masum masum konuşuyor!

-En önemlisi bu edepsiz karı koca her gün niye konuşturuluyor?

-Eğer, DNA Bahane Reyting Şahaneyse size de yazıklar olsun!

Ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak gelişigüzel 'DNA TESTİ' yapılmasının yasaklanmasını istiyorum. Mahkeme kararı olmadan teste izin verilmemelidir. Çünkü, bu durumu öğrenen çocukların yaşayacağı ve yaşatacağı travmayı hesaba katmak zorundayız. Bu çocukların yerine kendimizi koyalım ve 'PİÇ' damgası yediğimizi bir düşünelim!

-Düşüncesi bile insanın içini acıtıyor değil mi?

Bu testin yapılmasının aldatmaları caydırabileceği gerekçesiyle yasaklanmasına karşı olabileceklere kısmi katılmakla birlikte sorunun temelden çözümüne katkı yapmayacağına da yüzde yüz inanıyorum.

İster erkek isterse kadın olsun eşlerin bir birlerini aldatmalarının nedenleri ortaya konulup gerekenler yapılmadan sorunun çözümü mümkün değildir. İnsanın aklı almıyor! Nasıl olurda yüzde 99'nun kendisini Müslüman olarak tanımladığı toplumda 'DNA TESTİ' sonuçlarında dörtte bir oranında babanın gerçek baba olmadığı çıkar?

-Demek ki, sorun tahminimizden çok çok daha büyük!

Sorun ne kadar büyük olursa olsun bu sorunun etkisinin çocuklara yansımaması için her türlü önlem alınmalıdır. Bunun için yukarıda belirttiğim gibi gelişigüzel 'DNA TESTİ' yapılmasına izin verilmemelidir.

Aldatmaları ortadan kaldırmak için zinaya yol açan sebepler ortadan kaldırmalıdır. Bunun için de çocuklarımıza Allah(cc) ve Resulü(sav)'nün emir ve yasaklarını öğretmeliyiz. Onlara zina yapmanın hem bu dünya hem de öbür dünyadaki vebalini öğreterek kaçınmalarına yardımcı olmalıyız.

Zinanın haram olup olmamasına inanır veya inanmazsınız herkesin kendi tercihi; ancak, zina bir ülkenin geleceği için çok büyük tehlike olup yasayla yasaklanmalıdır.

Açık açık söylüyorum; zinanın suç olarak kabul edilmediği bir ülkede bu ve buna benzer sorunların yaşanması muhakkak, çözümü ise imkansızdır.