Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen Yüksek Divan Kurulu toplantısında birçok konuya değindi. Değindiği konulardan kuşkusuz en önemlisi tribünlerden yükselen "Putin" sesleriydi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen Yüksek Divan Kurulu toplantısında birçok konuya değindi. Değindiği konulardan kuşkusuz en önemlisi tribünlerden yükselen "Putin" sesleriydi. Hayatı boyunca bir kez tribün ortamında bulunmamış, işin seyir tarafında kalmış insanların anlayamayacağı reaksiyonu çok iyi özetledi ve "Kimsenin ağzını bantlayamayız." dedi, UEFA'nın çifte standardını gözler önüne serdi.

Başkan Ali Koç ilk kez bu kadar kararlı, imtina etmeyen, atik ve caydırıcı bir izlenim verdi. Bu toplantıda yaptığı konuşmalarda az vecize varken, çok fazla derin anlamlar ve kararlar vardı. Belki Fenerbahçe tarihi bu konuşmayı büyük puntolarla yazmayacak ama bunun bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum. Başkan hiç olmadığı kadar kararlı gibi.

Öte yandan bazı Yüksek Divan Kurulu üyelerimizin anlamsız talepleri insanları birkaç yerde çıldırma noktasına getiriyor. İleri yaşın ve kulübe "alışmanın" verdiği etkiden olsa gerek üyelerimizin bazıları kulübü apartman, Ali Koç'u da apartman yöneticisi sanıyor olmalı. Böyle anlamsız, ipe sapa gelmeyen talepler karşısında yönetimin çok sabırlı olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'nin çözüm bekleyen gerçek sorunları varken 25 yılı aşmış tecrübeli üyelerin talepleri hakikatin 90° karşısında yer alıyor.

UÇAN TEKMELİG

Attığı uçan tekmeler sarı kartla bile zar zor cezalandırılan imtiyazlı kulüplerin olduğu bir yarışın ne kadar adil olacağı tartışmaya açık olsa da Ali Koç yeni federasyondan umutlu olduğunu söyledi. Yapılan birkaç iyi iyileştirmeden hareketle iyi niyet okuması yaptı. Bu da başkanın tökezleten değil ilerleten yapıcı, kolaylaştırıcı tavrının bir tezahürüdür.

Her sene Fenerbahçe'nin ayağına futbol dışı birtakım olaylar dolanıyor, dolanan düğümleri çözmek için harcanan enerji yüzünden şampiyonluk yarışında nefes yetmiyor. Su bulanıyor, bulanık suda eşya arıyor Fenerbahçeliler. Hedefe odaklanmak, yan durumları bir süre ötelemek ya da daha mukavim olmak gerek. Çünkü şampiyonluk uzun bir maraton...