Dertliyim; çünkü, ülkemiz ve çevremizde yaşanan olaylar içimizi acıtmakta çok değil azıcık insani duygulara sahip her insanı derinden dertlendirmektedir. Dert öyle büyük ki türküde dile getirildiği gibi;

Dertliyim; çünkü, ülkemiz ve çevremizde yaşanan olaylar içimizi acıtmakta çok değil azıcık insani duygulara sahip her insanı derinden dertlendirmektedir. Dert öyle büyük ki türküde dile getirildiği gibi;

Derdim çoktur hangisine yanayım/Gine tazelendi yürek yarası,

Her gün ocaklara düşen ateşler; babasız, eşsiz, evlatsız kalanlar, acı üstüne acı!...

Kızgınım; çünkü, bu kadar acı yetmiyormuş gibi bir de içimizdeki hainler! İnanın içime dokunuyor! Teröre, teröristlere destek verenler; terörden, teröristten medet uman karanlık adamlar, utanmaz alçaklar!…

-En çokta neye kızıyorum biliyor musunuz?

Devletimizin yaptığı 'Barış Pınarı' harekatını Kürt Halkına yapılıyormuş gibi algı oluşturmaya çalışanlara, bu minval üzere görsel, yazılı sosyal medyada açıklama yapıp kamuoyu oluşturmanın gayreti içinde olanlara…

Ülkeyi idare eden iradenin icraatlarını tasvip etmeyebilir, iç ve dış politikasını eleştirebilirsiniz hepsine eyvallah!

Şunu da hepimiz bilmeliyiz ki Suriye, Irak ve tüm Ortadoğu'da yaşanan olaylar Türk dış politikasının yanlışları sonucu meydana gelmemiştir. Ortadoğu ve tüm Müslüman coğrafyasında yaşanan olayların arka planında ABD ve arkasındaki Siyonist emperyalist güç bulunmaktadır.

Onun için iç politikanın kısır çekişmelerinden sıyrılıp bir birimizi suçlamak yerine gerçekler üzerinden hareket edelim. Bugün Ortadoğu'da akan her kanda ABD ve Siyonizmin kanlı eli var.

-Bu emperyalist güçleri bölgemizden çıkarabiliyor muyuz?

-Türkiye'deki tüm insanlar her türlü farklılığını bir kenara bırakıp bir bütün halinde hareket ederek İncirlik Üssü'nün kapatılmasını sağlayabilir mi?

Ben de siz de biliyorsunuz ki bugün bu isteğimizin gerçekleşmeyeceğini; ancak, yaşadığımız fiili durumu mecrasının dışına çıkarmadan en az zararla atlatılmasına katkı yapmanın çabası içerisinde köstek değil, destek olabiliriz.

Ülkemizin hiç olmadığı kadar emperyalist kuşatma ile karşı karşıya olduğunu da kabul etmeliyiz. Kendimizi nasıl tanımlarsak tanımlayalım, emperyalistlere ve yerli işbirlikçilerine karşı birlikte omuz omuza mücadele edilmesi zorunluluk halini almıştır.

-Bu durumu görelim artık, inanın bu işin şakası yok!

Ya azıcık düşünün! Katil Amerika 30 bine yakın tır silah ve mühimmatı Kürtleri çok sevdiği için mi veriyor? Bunların Kürt diye bir derdi yok, olamaz!

Tüm İslam düşmanları Türk'ün ne kadar düşmanıysa Kürt'ün, Arap'ın da aynı derece de düşmanıdır. Her Türk ve Kürt bunu böyle bilerek ırki söz ve davranışlardan kaçınmalıdır.

-Şehit olanlar ve ölenler kimin çocuğu?

-Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın yani Müslümanların çocuğu!

Kurşun adres sormuyor. Akçakale, Nusaybin ve Suruç'a atılan top mermileri kimsenin inancını, hangi milletten hangi partiden, kadın, erkek, çocuk, yaşlı sormadı, sormaz!

Allah(cc) şahittir bu duygularımı siyasi yandaşlık veya karşıtlık ekseninde dile getirmiyorum. Allah(cc) askerimizi, insanımızı korusun, inşallah en kısa zamanda bu sorun çözüme kavuşur.

Harekata katılan askerlerimiz ve ülkemizin dört bir yanına dağılan şehitlerimizin içinde Türk, Kürt, sağcı, solcu hepsinden var.

Derdim çoktur hangisine yanayım/Gine tazelendi yürek yarası,

Dertliyim, kızgınım hem de çok! Emperyalist saldırılar sadece cana kastetmiyor, insanımızın imanına, itikadına, ahlakına kısaca her türlü değerlerimize de kastedilmektedir.

Siz, dizilere kendini kaptıranlar, telefondan kafasını kaldıramayanlar her gün şehitlerimiz gelip ocaklara ateş düşerken eğlence programlarından, pespaye yarışmalardan kendilerini alamayanlar; kendimizi sorgulayacağımız yerde her türlü olayı başkalarının suçuymuş gibi kendini sorumluluk dışına atanlar…

-Yüzünüz kızarmıyorsa, kim ne yapabilir ki…

Kısaca herkes, her kesim üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyip vurdumduymaz hastalığı içinde olanlar, diyecek kelime bulamıyorum!

Gelin, daha büyük acılar yaşamamak için an bu an, gün bugün her türlü emperyalizme karşı her türlü araçla birlikte mücadele edelim, oyuna gelmeyelim!

Kim bu yaşanan acılardan menfaat elde etmeye çalışıyor, siyasi çıkarları için kullanıyorsa Allah(cc) tüm zarar görenlerin ve yakınlarının günahını o kişinin günah defterine yazsın!