Demokrasi Var, Referandum İptal Edilsin!

Türkiye, 16 Nisan’daki referandum ile tarihinin en keskin virajlarından birini döndü. Döndü ama akabinde tartışmalar da ateşlendi. Milletin yüzde 51,4 ile Evet dediği anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin önündeki son engel de kalkmış oldu.

*

Referandumun Türkiye’ye getirdiklerinden çok, referandumun kendisi konuşulur oldu. Asıl kafa yorulması gereken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’yi nereye götüreceği, nasıl etkileyeceği meselesi iken, bir anda kendimizi YSK’ların, AGİT’lerin falan filanların söylemleri arasında bulduk. Bunu söyleyenlere “Referandum şaibeli, üzerini kapatmaya çalışıyorsun” diyorlar. Atmadık çamur bırakmıyorlar. Algı, algı, algı…

*

CHP kafası aynı kafa…

HDP’ye ya da CHP’ye oy toplamak, hayır kampanyası için çalışmalar yürütmek demokratik haktır. Buna eyvallah. Ancak bunu AGİT adına gelen gözlem ekibi üyeleri yapıyorsa, referandum sonrasında da “süper” bir rapor yayınlıyorsa tartışmalar başlasın…

AGİT

“Seçmenlere tarafsız bilgi sağlanmadığı”,

“Temel özgürlüklerin kısıtlı olduğu”,

“Medyaya sansür uygulandığı”,

“Referandumun demokratik gerçekleşmediğini”…

Ve bunlar gibi maksatlı yalanlarla dolu bir raporu, hazırda bekleyenlerin önüne attı. “Abileri Avrupa’dan” malzemeyi alan CHP’si, HDP’si, Televizyondaki Turunçgilleri hemen mevzuyu köpürtmeye başladı. Gemi azıya alan AGİT siyasi bir unsur gibi hareket ederek Türkiye’nin bu tarihi kararı üzerine gölge düşürmek istedi. Maalesef buna çanak tutanlar var.

*

Demokrasi demokrasi dediler seçimi iptal ettirmek istediler…

CHP diline dolamış; “Seçimler iptal edilsin”. Hayır için çıkan yüzde 48,6’lık oyu kendisinin zannederek kabardıkça kabardı Kılıçdaroğlu. Yüzde 30’ların partisi CHP, 7 Haziranda olduğu gibi sandıktan çıkan sonucu–mağlubiyeti olmasına rağmen-kendi başarısı gibi gösterip, “AK Parti’nin çöküşü” olarak değerlendirmekten geri durmadı. Şuna dikkat edelim, CHP referandumun iptalini isterken, “Oylar değiştirildi, çalındı…” gibi söylemlerde bulunmuyor. Tartışmalar sadece mühürsüz zarflar üzerinden yapılıyor. Ortada bir hata olduğu doğrudur. Ancak hatanın kaynağı YSK değil sandık başında görevli olan parti temsilcileridir. Sandık başındaki ‘adam işini tam yapmadı’ diye, milletin iradesi neden sekteye uğrasın! Demokrasi borazanı öttürenler milletin iradesine saygı duymayıp, iptal istiyorlar.

*

KÜÇÜK cem;

Katil İsrail, Filistinli masum yavruları katletmesin,

Mescid-i Aksa’nın avlusuna anaların gözyaşı düşmesin diye

Besmele ile kefenlerini giyip yola çıkan müminler için “Manyaklar” diyenleri bu millet affetmez. Bu olay da burada bitmez. Şehitlerimiz için, söke söke özür dilettiğimiz ve tazminat aldığımız şehitlerimize hakaret kimin haddine. Aziz Şehitlerimize hareket edenlerin milletin gönlünde yeri yoktur.

KÜÇÜK, “Kafadan İsrail Düşmanlarına”, “Kafadan Düşmansın” o zaman bu millet de sana “Kafadan Düşmandır!”