Darbeyi kim yaptı?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bir televizyon sohbetinde, 15 Temmuz gecesi çoğu Avrupa’dan olmak üzere yurtdışından 21 kez arandığını söyledi.

Çavuşoğlu, bu görüşmelerinin içeriğinin önce “geçmiş olsun” kıvamında, darbe girişiminin bastırıldığı sabah saatlerinde ise, ‘gözaltına alınanlara kötü muamele yapmayın’ kıvamına dönüştüğünü belirtti.

Çavuşoğlu, Avrupa’nın sadece bugün değil, 15 Temmuz sürecinde de ikircikli bir tavır sergilediğini, dürüst davranmadığını vurguladı.

Bunları neden mi anlatıyorum? Alman Dış İstihbarat Teşkilatı Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl, 15 Temmuz darbe girişiminden Gülen'in sorumlu olduğu konusunda şüpheler olduğunu söylemiş!..

Almanya'nın haftalık dergisi Der Spiegel'e konuşan Kahl, bu konuda bir kanıt olmadığını öne sürerek, FETÖ'nün Türkiye'de iddia edildiği gibi radikal İslamcı ve terörist bir örgüt olarak değerlendirilemeyeceğini belirtmiş!

Kahl, FETÖ’yü “dini ve seküler eğitim için çalışan sivil bir cemaat” olarak nitelendirmiş!..

Siz bakmayın FETÖ elebaşının ABD’de oturduğuna, Almanya 24 okul, 300 dernek ve 150 kurs ile FETÖ’nün en sıkı yapılandığı ülkelerin başında geliyor. FETÖ’cü diğer TV, gazete ve radyoları saymıyoruz bile…

Ayrıca, Almanya İçişleri Bakanlığı daha yeni açıkladı; 15 Temmuz'dan sonra 136 FETÖ'cü diplomat iltica talebinde bulunmuş…

Alman Federal Göç ve Mülteciler Dairesinin verilerine göre ise, 2015’te bin 767 olan Türk vatandaşlarının iltica başvurusu, 2016’da 5 bin 166’ya ulaşmış…

Almanya sadece FETÖ’nün değil, PKK’nın da merkez üssü konumunda.

Biliyorsunuz Almanya son 3 günde AK Partili 3 milletvekilinin yapacakları konuşmalarını yasakladı, ancak PKK terör örgütünün yandaşları Frankfurt sokaklarını Türkiye aleyhtarı sloganlarla inletmiş!

Gösteri öyle kapalı salonda falan değil, bilakis açık alanda, sokaklarda yapılmış. Alman polisi yolları trafiğe kapatmış ve PKK yandaşları ellerinde Öcalan pankartlarıyla caddelerde yürümüş…

Burası Almanya, milletvekili konuşamaz ama PKK yandaşları dilediği gibi bağırıp çağırır…

Darbeden FETÖ sorumlu değilmiş, öyle mi?!..

Bunlar ellerinden gelse Türkiye’deki onlarca insanın canını alan o kanlı eylemleri de PKK’nın yapmadığını iddia edebilirler.

Fazla söze ne gerek:

FETÖ’cüler soluğu nerede alıyor, Almanya’da…

PKK’lılar en rahat nerede at koşturuyor, Almanya’da…

Türkiye’de yargılananlar nereye kaçıyor, Almanya’ya…

Tehlikenin farkındasınız değil mi?