DAMLA DAMLA

Talebelik yıllarımda Sakarya Öğrenci yurdunda kalırken duvar gazetesi çıkarmıştık. Bu duvar gazetesinde benim köşemin adı “damla damla” idi. Bu yazımda hem bu hatıramı tazelemiş olmak hem de ifade-i meramımı kısa kısa ifade etmek istiyorum.

Son günlerde örtülü bir şekilde taarruz edildiğini düşündüğüm ehl-i sünnet kuruluşlarıyla alakalı birkaç değerlendirme yapmak isterim.

Ehl-i Sünnete Sahip Çık !

Türk-İslam tarihinin muhteşem devleti Osmanlıydı. Kayı boyu kurucu unsurdu. Irkçı değildi. Ehl-i sünnet temel prensipti. Reklam yapmadıkça ve bölücü olmadıkça kimsenin itikadına karışmazdı. Kedicikleri olan Adnan Oktar üzerinden ehl-i sünnete saldıranlar harakiri yapıyorsunuz.Ehl-i sünnete sahip çık !

Fetöcülerin içinde 17 sene kaldım diyen birisi F. Gülen hakkında kitap yazmış. "Çelişkiler insanı" diyor. Fakat itikaden sapık diyemiyor. Bunlar güya Fetöcü değil. Ehl-i sünnet anlayışı bir insanda zemin bulmazsa dinlerarası sapıklığı nasıl görecek? Ehl-i sünnete sahip çık.

Siyasi mülahazalar gelip-geçicidir. Duruma ve pozisyona göre değişebilir. Ama itikadımızı alakadar eden hususlarla siyaseti bütünleştirmek telafisi zor kırgınlıklara sebebiyet verir. Biz sadece öfkemizin insanı olmamalıyız. Nesillerimizden de sorumluyuz. Müslüman sorumlu insandır.

1980'lerde Humeyni'yi destekleyenlere karşı ehl-i sünnet kuruluşları vardı. Mezhepsizlere karşı da bu güzide kuruluşlar vardı. Günümüzde deistlere ve Hz. Adem'in babası var diyen sapıklara karşı duran ehl-i sünnet kuruluşları yine vardır ve var olacaktır. Ehl-i sünnet kuruluşlarına sahip çık.!

Sırf siyasi tercih farklılığı sebebiyle ehl-i sünnet kuruluşlarını ekonomik olarak terbiye etmeyi düşünenler var. Allah'ın kitabını ve sevgili peygamberimizin ahlakını bu kuruluşlar 1920'lerden beri okuttukları gibi bundan sonra da okutmaya devam edeceklerdir. Kıyamete kadar. Ehl-i sünnet kuruluşlarına sahip çık !

Ehl-i sünnet kuruluşlarına sahip çıkarsak biz kazanırız. Hep birlikte kazanırız. Milletçe kazanırız.

İlla Edep İlla Edep

Üniversitemizin yanında yurda (Topraklık) öğle namazı kılmaya gittim. Yaz okulu açmışlar Kur'an öğreniyorlar. Ortaokul talebeleri gördüm Kur'an-ı Kerim'i nasıl ihtimamla göğüslerinde taşıyorlar. Gıpta ettim. İlla edep illa edep.

Peki, Biz Ne Yapalım?

2011'de genelkurmay başkanı olan Necdet Özel anlatıyor; "Siyasiler bize tespit edebildikleri fetöcü listesini verdiler. Ben de ilgili mercilere gönderdim. Ama gönderdiğim merciler de fetöcüymüş. Ne yapalım?". Peki vatandaş olarak biz ne yapalım?

Diyanet

2004 Askeri şurasında terfi edenler 15 Temmuz darbe teşebbüsünü yaptı. Dönemin genelkurmay başkanı "bilmiyorduk" diyor. Siyasi irade “kandırıldık” dedi. Peki fetöcüyü nasıl tanıyacaksınız? Sahih İslam anlayışıyla. Başka bir yolu var mı? Diyanet ne iş yapıyordu darbeden sonraya kadar? Darbeden altı ay sonra Diyanet bir rapor yayınladı. Etliye-sütlüye karışmayan cinsinden. Devletimizin mühim bir kuruluşu olan Diyanet İşleri Reisi’nin F. Gülen ile alakalı 40 yıldan beri vatandaşlarımızı hangi hususta ikaz ettiğini bilmek isterdim. Bangır bangır Türkçe olimpiyatları adı altında kızlı-erkekli danslar yapılırken “mütedeyyin” vatandaşlarımız, zekatlarını verdikleri fetöcülerin danslarını “göz yaşları” içinde seyrediyorlardı. Hatta bir dönemin TBMM başkanı bile “yaşlı” gözlerle dinlerarası diyalogları sahnelendiği manzaraları seyrederken neredeydi Diyanet teşkilatımız?

15 Temmuz Darbe Teşebbüsü

15 Temmuz darbe teşebbüsünden hemen sonra Ekim 2016’da TBMM tarafından yapılan araştırma komisyonuna ifade eden eski bir fetöcü (halen gazetenin birinde yazı yazıyor. Bir tv'de program yapıyor) F. Gülen'in hatası olarak "evli-barklı adamları pataklaması" diyor. Demiyor, diyemiyor ki, itikadı sapıktı.

Aile..

Aileden sorumlu yeni kadın bakanımız. (Kadından idareci oluyormuş demek ki !) demiş ki, "kadın güçlü olursa aile güçlü olur". Hayır, hayır sayın bakan ! Aile güçlü olursa kadın güçlü olur. Kadını tek başına "güçlü" yapmakla dengeyi bozarsınız. Sizin vazifeniz dengeyi bozmak değildir. Aileyi güçlendireceksiniz aileyi….. Aile bağları güçlü olmalı. Baksanıza, boşanmalar evlenme sayısına yaklaştı.