Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi, “Yapacağımız görüşme virgül mesafesinde değil, nokta mesafesinde olacaktır" demişti. ABD ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyanın gözü önünde Trump'a teröristlere silah vermeyi bırakın mesajını verdi.

Türkiye: Fırat'ın batısını kırmızı çizgi ilan etmişti. Erdoğan, ABD ziyaretinde Trump'ın gözünün içine baka baka, "Hangi ülke tarafından olursa olsun PYD ve YPG'nin muhatap alınması varılan mutabakata uygun değildir" dedi.

ABD: Trump yönetimi tıpkı Obama yönetiminin uyguladığı politikası devam ettireceğinin sinyalini verdi. Yani Suriye'de DEAŞ bahanesiyle başka bir terör örgütü olan YPG'yi kullanacağını söyleyip, Türkiye'nin terör örgütü dediği YPG'ye silah vermeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ey Trump iş adamısın siyasetten anlamazsın. Yaşında ilerlemiş. FETÖ'yü derhal vereceksin. Terörist YPG'ye silah vermeyi an itibariyle durduracaksın ve de verdiğin silahları toplatacaksın. Silahlar toplandı toplandı toplanmazsa 'Bir gece ansınız vururuz'. deyip noktayı koymuş olsaydı doğru mu yapmış olurdu?

Rusya'nın uçağını düşürmüştük ya. Sonra ne olmuştu bir hatırlayalım:

- Rusya, Esed'e daha da kol kanat gerip, Türkiye'nin desteklediği muhaliflerin elindeki bölgeleri tekrardan geri aldı.

- Muhaliflerin kaybettiği bölgelerden binlerce mülteci Türkiye'ye göç etti.

- Antep neyse Halep'te odur dediğimiz Halep düştü.

- Varil bombalarıyla binlerce çocuk ve kadın katledildi.

- Fırat Kalkanı zamanında yapılamadığı için terörist PYD, Türkiye'nin güney sınırlarına daha da çöreklenip hakimiyetini genişletti.

- Rus destekli Esed uçakları Türkmen bölgelerini ele geçirdi.

- Türkiye'nin ekonomisi büyük zarar gördü.

Bir uçak düşürme yüzünden tüm bunlar yaşanmışken, bir de Erdoğan, noktayı koymuş olsaydı kim bilir neler olacaktı. Peki ne dedik ne mesajı verdik Trump bahanesiyle Rusya başta olmak üzere tüm dünyaya:

- Akıllı olun dedik.

- Silahların namlusu bize çevrilirse o silahları alır size güzel bir şekilde iade ederiz dedik.

- Ortadoğu’yu sizlere yedirtmeyiz dedik.

Güzel mi yaptık. Evet güzel yaptık. Masayı terk etmedik. Uzlaşmayı seçtik. Gittik yaptıkları yanlışları yüzlerine söyledik.

Sizlere bir şans daha veriyoruz, yanlış yapmayız dedik. Bir dahaki gelmemizde noktayı koymasını da biliriz dedik. Güzel mi yaptık evet güzel yaptık.

Artık Suriye yüzünden kaybetmeye tahammülümüz yok. Zira Suriye'nin cefasını Türkiye çekiyor sefasını da terör örgütü PYD sürüyor. Onun içindir ki artık hem Rusya hem de ABD ile kavga yapma zamanı değil. Elbet noktayı koymanın da bir zamanı vardır. Biraz daha sabır.