CHP’nin balonu…

İster hükümete yakın, ister hükümete karşı olsun fark etmez; haber hangi yayın organında yer alırsa alsın, sazan gibi atlamak, ya da karşı çıkmadan önce mutlaka araştırıp, soruştururum.

Zaten en beğendiğim yanımdır bu…

Hele de haber CHP kökenli ise, bir kez değil, bin kez araştırmam gerektiğini düşünürüm.

Çünkü bir yapı, eğer yeni söylemler, yeni fikirler, ya da yeni projeler üretemez ise, kısır bir döngüye hapsolur ve debelenip durur.

Kendi bir şey üretemediği için, doğru yanlış ayırt etmeksizin ya siyasi rakiplerinin ürettiği her şeye karşı çıkar, ya da gerçek olmayan olaylardan medet umar.

Tıpkı 22 Mart 2018 tarihinde olduğu gibi…

Halka derdini anlatamadığı için oyu yerinde sayan CHP, sürekli yaptığı gibi, o gün de AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçilerine kahvaltı vermiş.

Basına kapalı olan toplantıda konuşulacakların basına sızdırılmaması konusunda ilke kararı alınmış; ama CHP lideri Kılıçdaroğlu öyle bir kahramanlık yapmış ki, bunu basına sızdırmamak mümkün olmamış…

Efendim seçim, ittifak falan filan derken konu Zeytin Dalı harekatına gelmiş.

Kimi gazetelerin haberine göre, güya toplantıda Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Zeytin Dalı harekatını “işgal” olarak değerlendirince, Kılıçdaroğlu, kızmış ve anında müdahale ederek, “Bu işgal değil terörle mücadeledir. Bunu tanımlamayı kabul etmiyoruz” demiş!

Tabii Büyükelçi’den bu konuda bir açıklama gelmeyince, Kılıçdaroğlu günlerce bir kahraman edasıyla dolaşıp durdu.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar deseler de, CHP’nin mumu tam 24 gün boyunca yandı, durdu.

24’üncü günde 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, konuyu Büyükelçi Erdmann’a sorunca, işte o anda CHP’nin balon gümleyerek patladı!

Çiçek’in konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Erdmann, “Türk askerine işgalci demedim, doğru söylemiyorlar. Ne böyle bir ifadem oldu, ne de böyle bir anlama yol açacak bir şey söyledim” demiş.

Yani basına sızdırılan bu olay tamamen uydurma imiş. Yani ortada böyle bir laf, ne de bu lafa karşı bir kahramanlık varmış!!!...

Ne diyebilirim ki, konu CHP olunca ne yapsalar yeridir.