CHP’de FETÖ şoku!

Sürekli dillendirilen bir soru var; “bu FETÖ’nün ordu, emniyet, yargı, bürokrasi, iş dünyası ayağı var da siyasi ayağı yok mu?” diye.

Olmaz olur mu, tabii ki var!..

Ancak bir konuya dikkat çekmek istiyorum; bu soruyu sıklıkla dile getirenler FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasından ziyade, AK Parti’yi köşeye sıkıştırmayı amaçlıyorlar.

CHP lideri Kılıçdaroğlu daha dün, “AK Parti’de 180 FETÖ’cü vekil var!” demedi mi?..

Aslında hep söylüyorum; eğer FETÖ’nün siyasi ayağını arıyorsanız AK Parti yerine başta CHP olmak üzere diğer partilere odaklanmalısınız. Neden mi?

Çünkü 17-25 Aralık 2013 FETÖ operasyonunun asıl amacı, AK Parti Hükümetini düşürmek, Başbakan Erdoğan’ı hapse atmaktı.

FETÖ bu süreçte başta CHP olmak üzere siyasi partileri, medyayı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunu yanına çekmeyi başardı.

CHP yöneticilerinin, FETÖ’nün yönlendirmesi doğrultusunda Başbakan Erdoğan aleyhine gün aşırı düzenledikleri basın toplantıları daha dün gibi aklımda…

Erdoğan, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından hareket geçerek gücü yettiğince bürokrasi ve AK Parti içerisinde büyük bir FETÖ’cü avı başlattı.

Hatta bürokrasi ve AK Parti içerisindeki FETÖ temizliğini, kimi AK Parti yöneticilerine rağmen sürdürdü.

O zamandan bugüne 4 seçim yapıldı. Her seçim süreci AK Partinin FETÖ’cülerden temizlenmesi için önemli bir fırsat yarattı.

Erdoğan, bürokrasi ve AK Partide FETÖ temizliği yaparken, CHP’nin başını çektiği kimi parti, medya ve sivil toplum örgütleri, FETÖ’nün desteği ve yönlendirmesiyle Erdoğan karşıtı propagandalarına devam ediyorlardı…

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar bir kez daha gerçeği ortaya çıkardı. Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul, 2016’nın son günlerinde FETÖ şüphelisi olarak Ankara’da gözaltına alındı.

Daha birkaç gün önce de Bolu’da 2 CHP İl yöneticisi FETÖ soruşturması kapsamında göz altına alındı. Yöneticilerden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Evet FETÖ’nün siyasi ayağı yavaş yavöaş ortaya çıkıyor. Bana göre bu daha bir başlangıç. Önümüzdeki günlerde FETÖ’nün siyasi ayağının daha nerelere kadar uzandığını hayretler içerisinde göreceğiz.