CHP ÖSO HDP özgürlük

CHP ÖSO (Özgür Süriye Ordusu) için terör örgütüdür, iddiasında bulunuyor. Aynı CHP, PKK’nın siyasi iz düşümü olmaktan çekinmeyen, HDP ile birlikte hareket etmekten geri durmuyor. CHP gibi Atatürk ilkelerine bağlı, Türkiye cumhuriyetinin kurucuları tarafından kurulmuş bir parti, Türkiye’yi bölmek isteyen bir terör grubu (PKK) ile yakınlığı bilinen bir partiyi desteklerken, ayni terör grubunun kurduğu PYD ile mücadelede Türkiye ile hareket ederek canını ortaya koyan bir yapılanma olan ÖSO için üstelikte Amerika bile terör örgütü demiyorken, neden terör örgütüdür? İddiasında bulunuyor. Maalesef tek bir sebep var, dini algılayış.

***

CHP, dini algılayışları kendine yakın olan HDP’ye zeytin dalı uzatarak, onları toplum önünde meşrulaştırırken; dini anlayışları kendisinden farklı olan ÖSO’yu ise toplum önünde gayri meşru kılmaya çalışıyor. Evet doğrudur, ÖSO’nun mensuplarının dini yaşantıları ve anlayışları, CHP den farklıdır. Çünkü onlar, beş vakit namaz kılarlar, içki içmezler, vatanlarını ve dinlerini korumak için savaşmanın sevap olduğunu inanırlar, sakal bırakırlar, savaşırken sık sık tekbir getirirler, insanların dindar yaşamaları gerektiğini düşünürler. Eminim CHP içinde de bunları yapanlar vardır ama taban içindeki oranları, ÖSO’ya göre azdır.

***

HDP’nin dine olan bakışı ise CHP ile aynıdır. Çünkü ikisi de sol zihniyetten gelmektedirler. Bu gün kürt solu, türk solu tarafından hala desteklenmektedir. Aksi halde kürt solu bu kadar, yaygınlaşamazdı. İnsanların kendi dini ve dünyevi bakış açılarına göre siyasi destek vermesi de çok normaldir. Normal olmayan bunun savaş yapılırken, düşmanın eline koz verecek şekilde yapılmasıdır. Amerika liberalizmin dünyadaki en büyük savunucusudur. Böyle olmasına rağmen Marksist Leninist bir örgüt olan PKK/PYD ile birlikte hareket edebiliyorken, CHP bizle beraber, bizim vatanı bölmek isteyenlere karşı savaşanların moralini bozacak söylem içersindedir.

***

Vatan bölününce, devletimiz yıkılır. Küçük bir devletin elinden en güzel yerlerini alırlar. Hepimiz zarar görürüz. Solcusu da batar, dinsizi de batar, dindarı da batar, Türkleri de batar, Kürtleri de batar. İstanbul’a ancak vize ile girebilirsiniz. Vatansızlığın ne demek olduğu ayağınızın dibinde duran Suriyeli göçmenlere sorun.

***

Türkiye’de kimsenin dini yaşantısına müdahale edilmiyor. İleride bunlar bize müdahale edebilir, diye düşünüp saldırmak, suç işleyecek diye tahmin edip adam öldürmek gibi bir zulüm olsa gerek. Tarım toplumu refleksleri artık geride kaldı. Tarım toplumunda uygulanan, Suudi Arabistan’daki veya İran’daki gibi bir İslami yönetim anlayışı, Türkiye toplumundan çıkmaz. Ancak kuzey Kore’deki ve 28 şubattaki gibi bir dine baskı anlayışı da artık gelmez.

***

Modern dünya kültüründe, devletin bireye en az şekilde müdahalesi olması gerektiği kabulü vardır. Bu müdahale ister din adına olsun, isterse dinsizlik adına olsun. Çünkü modern insan, özgürlüklerine çok düşkün. Temel ihtiyaçlarını çok rahat karşılayan insan, artık özgürlük peşine düştü.

***

Özgürlük sadece kedin gibi düşünenler için istenmez, başkaları içinde özgürlük istersen inandırıcı olursun. Oysaki CHP geçmiş de dindarlara özgürlük istemekte gayet kötü bir sicile sahip. Mesela CHP çarşaflı kadınların kamuda çalışma özgürlüğünü savunabilir mi? Tabi ki savunamaz, çünkü sol özgürlüğü sadece kendine ister. En azından benim öyle kaldı hafızamda. Size güncel bir örnek vereyim. Sözcü gazetesi, Sayın Melih Gökçek başkanın köşe yazarı olma teklifini kabul edemedi. Çünkü kendi gibi düşünmeyenleri içinde barındıracak kadar fikir özgürlüğüne inanmıyorlar. Tabii inanmama özgürlükleri de var.