CHP karıştı!

Referandumdan “evet” çıkmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun kopardığı yaygaraya dikkat çekerek;

“...YSK’nın kararları kesin mi, kesin… Danıştay ya da Anayasa Mahkeme’si YSK’nın kararını değiştirebilir mi, hayır…

Peki AHİM değiştirebilir mi, hayır…

O halde CHP yönetimi tüm bunları bile bile neden yaygara koparıp, referandumun iptali için sağa sola başvuruyor?...

Nedeni gayet basit; sonuçların açıklanmasının ardından CHP Genel Merkezi önünde toplanan kalabalık, ‘Kılıçdaroğlu istifa’ diye bağırmaya başlayınca, Kılıçdaroğlu baktı ki koltuk tehlikede, çareyi gündemi saptırmakta buldu…” diye yazmıştım.

Haksız da değilmişim; baksanıza Kılıçdaroğlu’nun yaygarası azalınca CHP karıştı…

Kurt politikacı Deniz Baykal, durduk yerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de tartışmanın içine çekerek, 2019’da aday olması halinde Gül’ün desteklenebileceği imasında bulununca sadece Gül’den değil, CHP, AK Parti ve MHP’den de büyük tepki aldı…

Baykal’ın ardından CHP Milletvekili Fikri Sağlar, yönetimi eleştirince Kılıçdaroğlu’ndan, “kapının önüne koyulma” tehdidi almakla kalmadı, disipline de sevk edildi…

Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı, hem Deniz Baykal, hem de CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce tarafından sert bir dille eleştirildi.

İş bununla da kalmadı, CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, istifa kararı aldı.

Böke, 16 Nisan sonrası “Referandumun şaibeli sonuçlarını tanımıyoruz, tanımayacağız” diyerek Meclis’ten çekilmenin de CHP’nin gündeminde olduğunu söylemişti.

Ancak, Böke'nin bu açıklaması CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger tarafından yalanlanmıştı…

Böke, CHP’de sıradan bir isim değil. Muharrem İnce’nin yanı sıra Kurultay’da genel başkanlık için adı geçen isimler arasında yer alıyor.

Zaten Böke açıklamasında, “…Bir siyasetçi olarak, bugün gelinen noktada mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum” diyerek Kılıçdaroğlu’nun yönetim anlayışını da eleştirdi.

Böke’nin yanı sıra Baykal, İnce ve Sağlar’ın Kılıçdaroğlu yönetimine eleştirileri hız kesmeden sürüyor. Anlaşılan o ki önümüzdeki Parti Meclisi toplantısı bayağı hararetli geçecek.