ÇATLAK PROFESÖR CELAL ŞENGÖR

Evlere şenlik bir profesörümüz var. Kendisi dünyanın en akıllı bilim adamıdır. Aydın, sadece aydın olmakla, olanı uygulamak ve taklit etmekle kalmayıp aynı zamanda entelektüel ve buluşçu bir bilim insanıdır. Bilim dışı konuşmak, tarihi şahsiyetlere aşağılık yaftalamalarda bulunmak konusunda son derece üretici ve buluşçudur. En en aşağılara inmek, oralardan insan tersi bulmak ve tadına bakmak konusunda da, hakaret konusunda da bir hayli yeteneklidir. Bu konuda Millet olarak kendisiyle ve böylesine dahiyane bir kütleye sahip olduğumuz için kendimizle ne kadar gurur duysak ve övünsek azdır bence. Böylesine süper bilim adamına sahip olduğumuz için artık sırtımız yere gelmez.

Şöyle Devletimize ve Milletimize bir dokunsa, sihirli değneğini bir değdirse her şey güllük gülistanlık olacak. Düşünsenize dünyanın gelmiş geçmiş en akıllı adamı. Hiç kimseyi beğenmiyor, tarihi şahsiyetlerin ipliğini bir cümle ile pazara çıkartıyor. Bir şarap içiyor, bir şapka giyiyor, iki laiklikten, İzmir marşından bahsediyor, birkaç tane en heybetlisinden heykel açıyor, kırmızı papyon takıyor bütün dertlerimizden kurtarıyor bizi.

O ışık saçan beyni, bütün dünyayı aydınlatan, ısıtan ve ışıtan beyniyle bir ilgileniverse de kişi başına milli gelirimiz 100 bin dolar olsa, dünyaca ünlü onlarca teknolojik ürün üretsek, uzaya roket göndersek ve yıldızların arasında sörf yapsak, uçak gemisi, savaş uçağı, atom bombası, kıtalararası balistik füze üretsek, dünyanın en başarılı ve en gelişmiş üniversiteleri bizim üniversitelerimiz olsa ne güzel olurdu değil mi? Şimdi Millet olarak bu bulunmaz Hint kumaşı ve dünyanın en akıllı profesörüne bir ricada bulunalım ve bizi dünyanın süper güç ülkesi yapsın! Biliyorum ki buna gücü var, buna imkan ve kabiliyeti yeterli!

Kırmızı papyonlu, dünyanın en akıllı süper bilim adamı önemli tarihi şahsiyetler hakkında şunları söylüyor:

“Hegel salaktır”, “Karl Marx aptaldır”, “Fatih Sultan Mehmet Hristiyandır, Müslümanlığı tartışmalıdır”, “ Kanuni Sultan Süleyman salağın tekidir.” Görülüyor ki kırmızı papyonlu dünyanın en akıllı profesörü öylesine nefes kesici bir zekaya sahip ki anlı şanlı tarihi şahsiyetlerin ipliğini birkaç kelime ile ortaya çıkarıyor. Dini, siyasi, askeri, bilimsel, yönetimsel… bir dahi olan Fatih ile ilgili şunu söyleyebilirim. Fatih'in hayatı İslam dinine hizmet, Hristiyanlık dünyası ile mücadele ve savaşla geçmiştir.

Kırmızı papyonlu profesör o kadar buluşçu ki dünyayı aydınlatmak için yeri geliyor keçi dışkısı yiyor, yeri geliyor insan dışkısı yiyor. Süper profesör dünyayı uçuracak buluşu bulmanın heyecanı ile insan dışkısının acı,keçi dışkısının ise tatlı olduğunu belirtiyor. Kutluyoruz!

Kırmızı papyonlu profesör o kadar akıllı ve zeki ki, dünyadaki diğer insanlar o kadar beyinsiz ki ve kafaları çalışmıyor ki branşı jeoloji olmasına rağmen her konuda bilgi sahibi olması nedeniyle tarihin karanlık dehlizlerini aydınlatıyor. Tarih bilimi profesörlerin bilemediği ve tıkandığı konularda hepimizi ve bütün dünyayı bilgilendiriyor. Kırmızı papyonlu profesör din ve dinler tarihi konusunda da dünyanın en bilgili insanı olduğu için “Dunyada dinlerin hakim olduğu bütün yerlerde ahlaksızlık hakimdir” demiştir. Dedik ya din konusunda da dünyanın en bilgili insanı kırmızı papyonlu profesör. Şapka çıkarıyorum.

Kırmızı papyonlu, dünyanın ezeli ve ebedi en akıllı profesörünün, insan dışkısı yemesi ve dünyanın en önemli buluşu olan insan dışkısının acı olduğunu tespit ettiğinden, yukarıda bahsetmiştim. Bu aşamada hazır yeri gelmişken bir hikaye anlatayım.

Şah İsmail Yavuz Sultan Selim'e hakaret için hediye diye süslü bir kutunun içinde insan dışkısı göndermiş. Yavuz Sultan Selim Şah İsmail'e iyi bir ders vermek için düşünmüş ve en sonunda çok güzel işlemeli bir kutunun içinde gül kokulu Ülkenin en güzel lokumlarından hazırlatmış ve göndermiş. Tabi etrafındakiler bu duruma çok şaşırmışlar. Yalnız, Yavuz kutunun içine küçük bir not yazmış. Şah İsmail Yavuz'un hediyesi kutuyu açmış, gül kokulu lokumları görünce tabiki çok etkilenmiş. İçindeki notu da görmüş ve okumuş. Notta şu yazıyor: “ Herkes yediğinden hediye gönderir.”

Dünyanın en akıllı insanı, kırmızı papyonlu ve ton ton Milli profesörümüz, eminim ki hediye seçimi konusunda hiç zorlanmıyordur!