Şimdi vatan savunmasında sağlık çalışanları. Bakan 601 çalışan virüs aldı dedi, gittikçe de artıyor. İçim acıyor. Allah’ım sabır gücü ver onlara, tez şifa bulsunlar! Hocaları Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu, Prof.Dr. Feriha Öz şehadete yürüdü. Allah’ım rahmet etsin, ebedî hayatları huzur içinde olsun.

Şimdi vatan savunmasında sağlık çalışanları. Bakan 601 çalışan virüs aldı dedi, gittikçe de artıyor. İçim acıyor. Allah'ım sabır gücü ver onlara, tez şifa bulsunlar! Hocaları Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu, Prof.Dr. Feriha Öz şehadete yürüdü. Allah'ım rahmet etsin, ebedî hayatları huzur içinde olsun. Alkış yüreğimizin sesi ama yetmez onlara; ne hak verilse layıktır, emeklerini ödemek mümkün değil.

Bir tiyatro oyunu hatırlıyorum: Sultan'Güç ver bana Tanrım, güç ver bana!' diye doğru icraat ilhamı diliyordu. Çok etkileyiciydi o sahne. Ey insanlık! Kolay mı doğru icraat? Ne hatalar yaptın, hiç düşündün mü? Hata önleyici manevi değerler üretebildin mi? Yoksa ego tutsaklığında değişmez hallerinle mi yaşadın hep? Sor vicdanına bunu ve artık araştır,incele ve çok iyi düşün!

İnsan hayatında hiçbir zaman değişmez sosyal olgular netleştikçe Peygamberimize(s.a.v) Mekke ve Medine'de vahyolundu ilahî ayetler. Doğru kavramak için ciddî incelemeyle bütünleştirme (kompozisyon) gücü gerek onları. Çünkü konular, şiirsel bir dille farklı farklı ayetlerde sunuluyor. Ayet ve konu içeriklerini çok yönlü değerlendirerek birbirleriyle ilgilendirmek, belli temalarda bütünleştirmek ve devirlerin gerçeklerine göre ders çıkarabilmek çok kolay değil. Hristiyan Papa, inancının belli ezberleriyle dua ediyor. İsrail Sağlık Bakanı virüse yakalandı, kalıp ezberiyle kurtarıcı Mesih diyor. Gerçekte ne yaşıyor dünya bugün? Soralım biz de vicdanlarımıza ve ayetleri inceleyelim, Allah'ım 'Akletmez misiniz?' diye soruyor ya hani, çok iyi düşünüp akledelim:

Şûra Sûresi 29,30.Ayetler: 'Göklerin ve yerin yaratılışı, oralarda ürettiği her canlının yayılışı Allah'ın kudretinin delillerindendir. dilediği zaman bunları toplamaya kadirdir.Başınıza ne musibet geldiyse kendi ellerinizin yaptıkları sebebiyledir.'

Zümer Sûresi 46 ve 47.Ayetler: 'De ki ey gökleri ve yeri yaratan, gizli ve aşikar olanı bilen Allah'ım! Sen kullarının aralarında anlaşamadıkları hakkında karar vereceksin. Yeryüzünde bulunanların hepsi ve bir o kadarı daha zulmedenlerin olsa kıyamet günü azabından kurtulmak için onu mutlaka feda ederlerdi. Onlar için Allah, hiç de hesaba katmadıkları şeyler ortaya çıkaracaktır.'

Bakara Sûresi 84 ve 85'te ise insanlara çok önemli bir genel suçlama var: Birbirinizin kanlarını dökmeyeceksiniz ve birbirinizi yurtlarından çıkarmayacaksınız diye sizden kesin söz aldık. Ama siz o kimselersiniz ki birbirinizi öldürüyorsunuz, kendinizden bir grubu yurtlarından çıkarıyorsunuz.(…) Aleyhlerine günah ve düşmanlıkta birleşip yardımlaşıyorsunuz.(…)

Bu ayetleri, çizili kısımlara çok dikkat edip şu sorulara cevaplar düşünerek insanlık yanlışlarıyla ilgilendirelim: Nimetlerinden yararlandığı yeryüzünün ilahî dengesini bozmadan uygarca yaşayabildi mi insanlık? Görünen görünmeyen diğer varlıklarla ilgili bilimsel çalışmalar yaparak onların bela-illet olmalarına engel tedbirler alabildi mi? Muhtemel dertlere tedbir yerine teknolojik silahlanmayla birbirini yurtlarından etme ya da hüküm altına alma yoluna düşmedi mi? Şimdiki vahim olayla ilgili ileri sürülen komplo teorisi de düşmanlık körükleyen anlayışın yorumu değil mi? Güya dünyayı tümüyle tutsak almak isteyen küresel ekonomik gücün akıl almaz tuzağına piyonmuş Çin. ABD yönetimini de yönlendiren bu küresel çetenin tüm dünyayı cipleme projesi varmış.

Çin, bu virüsü yaymadan çok önce dünyanın başına bela olacağının sinyalini vermişti. Kalitesiz ve sağlıksız ucuz mal üretip dünya iş gücüne de ekonomisine de zarar vermekle başlamıştı işe. Eski düşmanımız Kalmuk (Çin), Manas Destanı yazdırmıştı bize de. Oradaki Közkaman Hilesi benzeri yeni bir kurgu yaptı derdim ama böyle bir pandemiye yetecek beyin gücü nerede? Yarı nüfusu manevi değer yoksunu ateist Çin, bulduğu her canlıyı kirli-temiz demeden yediği için hayvan pazarından lanet yağdırdı dünyaya.

Maide Sûresi 4.Ayet 'Sizin için bütün temiz nimetler helal kılındı.' diyor.Yenebilecek hayvan ve nimetleri veren başka ayetler de var.Hepsinde de üzerinde durulan temizlik! Yenmesi haram domuzun grip salgınını da yaşadık. Maide Sûresi 3. Ayet'te 'Zarlarla nimet paylaşmayınız!' diyen Allah'ın müslüman kullarından feyz alacağına, başka birçok dinin mensubuna dokunmadığı halde sadece onlara eziyet eden Çin, köpek etini bile yiyor. Temiz ve evcil olmayan yaban hayvanlara yakınlıktan doğan hastalıkları engellemek için dünyaca tedbir gerekti. Korana benzeri virüslerin öncü sayılabilecek salgınları olmamış mıydı daha önce?

İsra Sûresi 70, 71 ve 72. Ayetler içindeki şu ifadelere de iyice bir dikkat! 'Şanıma yemin olsun ki biz, Âdem oğlunu şerefli kıldık. Yarattıklarımızın çoğunun üzerine geçirdik. Günün birinde her sınıf insanları önderleriyle çağıracağız. Her kim bu dünyada körlük yaptıysa o artık ahirette daha kör ve gidişçe daha şaşkındır.'

Dünyanın süper güçleri ABD önderi Trump, Rus Putin! Yaradanın var ettiği görünmez koranavirüs salınıyor şimdi halkınızın ciğerlerinde. Niye göremiyorsunuz? Bu körlük, bu şaşkınlık niye? Sakın terör örgütüne, zalime destekle yurdundan kaçırdığınız, yavruları deryada boğulup kıyıya vuran insanlara zulmünüze ahiret öncesi ceza olmasın! Açlık, sefalet, hastalık bütçesi yerine emperyalist hesaplar üstü hesap, kararlar üstü karar var. Anlayın da körlük yapmayın artık, önderler çağırılacak diyor ayet!

Sağlık Bilim Kurulumuz var. Sağlık, Bilim ve Sanayi Bakanlarımız ilaç-aşı için seferber. Allah'ım ilmini ihsan et bize duasıyla çare akletme derdindeler. Ancak pandemi gafil avladı. Milletler iç içe çünkü. Tedbir yetmedi. 30 büyük kente giriş çıkış yok şimdi ama bu da yetmez. Ak Parti ve MHP ileri gelenlerine bir önceki öneri yazımı arz ettim. Metin Gündoğdu, Hilmi Güler, Ismail Faruk Aksu, Prof.Dr. Sefer Aycan'ın ilgisine teşekkür ederim. Abartılı gelebilir ama milletimi iyi tanırım, ısrarla arkasındayım yazımın. Görünmez kaza-bela der ya halkımız, işte bu öyle bir şey! Tedbiri de ağır gerek. 15 gün, olmadı 1, 2, 3 ay bu illete görünmezlik gerek? Zindanda olsak ölmeyiz! İsra Sûresi Ayetleri ne diyor? Millet aşkına iyice düşünüp akledelim: Canlar derin dondurucuya!