Kimdir şeytan? Kötülükte ve azgınlıkta sınır tanımayan, kibirli, asi, insanları felaketten felakete sürükleyen, insanlık düşmanı mahlûk… Kibre kapılarak Allah’a isyan etmiş ve karşılığında Allah tarafından İlahi rahmetten mahrum bırakılmış yaratık.

Kimdir şeytan? Kötülükte ve azgınlıkta sınır tanımayan, kibirli, asi, insanları felaketten felakete sürükleyen, insanlık düşmanı mahlûk… Kibre kapılarak Allah'a isyan etmiş ve karşılığında Allah tarafından İlahi rahmetten mahrum bırakılmış yaratık.

Nedir görevi? Nefsanî arzuları ağır basan insanları etkisi altına alarak hemcinslerine karşı kötülük yaptırtmak zulmettirmek, felaketlerine sebep olmak… Yalan başta olmak üzere her türlü aldatma, kandırma yol ve yöntemlerini kullanarak insanlara rahat, huzur vermemek.

Kuran-ı Kerim'in Furkan suresinin 29. Ayeti: 'Şeytan, insanı uçuruma sürükleyip yüzüstü bırakır sonra da rezil rüsva eder.' Yine Bakara Suresinin 268. Ayeti: 'Şeytan sizi fakirlikle korkutur ve size çirkinlikleri telkin eder.',diyor.

Girmediği kalıp, kullanmadığı entrika ve tuzak olmayan şeytandan uzak durmak; onun zorlayıcı telkinlerine karşı direnmek, hakimiyeti altına girmemek insanoğlunun huzuru, rahatı ve selameti için şarttır, elzemdir.

Şeytan yapacağı her kötülük için insanları, insan topluluklarını ve ülkeleri kullanır. Şeytanın yüzyıllardır kullandığı ve bir zaman sonra şeytanlaştırdığı ülkelerin başında Amerika gelmektedir. Kısaca günümüz dünyasının en büyük şeytanı Amerika Birleşik Devletleridir.

Bir bakın Allah aşkına! Yeryüzünde felaketin olduğu her yerde ABD'yi görürsünüz. Çıkarı için girmediği kılık, kullanmadığı entrika, oynamadığı oyun, söylemediği yalan yoktur.

1492 yılında Kristof Kolomb'un Nina, Pinta ve Santa Maria gemileri Amerika kıyılarına yanaşmadan önce mutlu ve huzurlu yaşayan, kötülük nedir bilmeyen 70 milyon Kızılderili'yi acımasız bir biçimde alay ve işkence ederek öldüren ABD, bu seri cinayetlerini günümüze kadar sürdürmüştür.

Tarihi, vahşetlerle dolu bu ülkenin işlediği cinayetlerin kronolojisi dahi sayfalar tutar.

1945 yılında Japonya'ya iki atom bombası atarak yüz binlerce masum sivili öldürüp dünya tarihinin en büyük cinayetini işlemiştir.

Afrika kıtsına baskınlar yapmış orada kendi halinde yaşayan insanları avlayarak, gemilere bindirmiş, ülkelerine götürüp köle yapmıştır.

1975 yılında 'Vietnam'ı işgal etmeyeceğiz halkına zulmeden bir iktidara karşı Vietnamlıları koruyacağız.', diyerek girdikleri Vietnam'ında 1 milyon 800 bin insanın öldürmüş ya da ölümüne sebep olmuştur.

2001 yılında: 'Niyetimiz Afganistan'a barış, adalet ve özgürlük götürmektir.', , diyerek girdiği Afganistan'da bu güne kadar 730 bin insanı öldürmüş veya ölümüne sebep olmuştur.

2003 yılında 'Niyetimiz Iraktaki kimyasal silahları imha etmektir. Irak'a barış adalet ve özgürlük götürmektir.', demiş; Irakta 2 milyon insanın kanına girmiştir.

2013 yılında; 'ABD'nin ulusal güvenlik çıkarları için Suriye'ye müdahale edeceğiz', demiş, sayıları yüz binleri bulan Suriyelinin ölümüne, 4 milyon Suriyelinin Türkiye'ye 1,5 milyonun da Ürdün'e sığınmacı olarak göçüne sebep olmuştur.

Gözleri petrol grisi ABD, şimdilerde "Genişletilmiş Büyük Orta ve Kuzey Afrika Projesi" ile Müslüman 22 ülkeyi parçalamak ve sömürgeleştirmek istemektedir.

Amerika, dünyanın neresinde olursa olsun kalbi ve beyni küfürle yıkanmış düşünce yoksulu, his yoksulu, insanlık düşmanı teröristlerin hamiliğini üstlemnekte ve onları maşa olarak kullanmaktan zevk almaktadır. Gece teröristlerle işbirliği yapan onları eğiten, silah ve mühimmat sağlayan Amerika, gündüz de eğitip donattığı teröristleri kınamaktan geri durmaz.

Bütün stratejisini çıkarı doğrultusunda ülkeleri bölmek, parçalamak, yıkmak, öldürmek, yağmalamak, soymak ve sömürmek üzerine kuran bu büyük şeytandan medet ummak, onunla anlaşma yapmak hele de dost demek, stratejik ortak olarak görmek yapacağı daha büyük felaketlere kapı aralayıp ortak olmaktır. Unutmamak gerekir ki şeytanın görevi şeytanlıktır. Amacı insanları felakete sürüklemek, düştükleri durumla alay etmek, eğlenmektir. İnsani ve İslami hiçbir bakış böylesi küfrü kendisine rehber edinen seri katille değil dostluğu bir araya gelmeyi dahi onaylamaz.

'Gece kurtla sürüye dalan gündüz ise çobanla birlikte yas tutan' Amerika güçlü müdür? Evet, güçlüdür. Peki, nereden alır bu gücünü? Onu da en veciz biçimde Yahudi kökenli ABD'nin 56. Dış İşleri Bakanı Henry Kissinger dile getirmiştir: 'Biz ABD olarak neden güçlüyüz biliyor musunuz? Bizler Amerika olarak aramızdaki vatan hainlerini çabuk öldürürüz, Dünyanın diğer birçok ülkesindeki vatan hainlerini ise kahramana dönüştürerek ülkelerinde önemli yerlere getiririz.

'Zulmü alkışlayıp zalimi sevenler' var oldukça Büyük Şeytan Amerika, zulmünü ve zalimliğini artırarak sürdürecektir.