Büyük oyun Rusya ve ABD’nin YPG kartı

Planlar yapılırken Kürt koridoru içinde Rusya ile ABD anlaşılmıştı. Yıllar önce BOP projesi ile bizlere harita gösterip bunlar olacak denildi. Bizler ise o zamandan önlem almak yerine imkânsızları oynadık.

****

Irak parçalanmazdı. Sözde bir bütün fakat fiilen bölünmüş durumda. Suriye de savaş mı çıkacak? İnanmadık ve çıktı. İlk önce Irakla başlanan plan Suriye ile devam ediyor. Barzani kuvvetlendiren ABD şimdide YPG’ ye destek veriyor. Şaşırmadık aslında bizler bunları yıllar önce lise yıllarımızda okuduğumuz bazı kitaplarda öğrendik. Biz bunları anlatırken herkes hayal diyordu.

****

Irak parçalanmaz değil mi? Şu an bu kanıdayız. Barzani hazırlıklarını yapıyor. Bir bağımsızlık diyor. Sonra ise susuyor. Nabzı ölçüyor. Ortadoğu zaten karışık bir durumda fırsat kullanıyor. Yarın Suriye’deki Kürt koridoruyla birleşecekler desek aman eyvah deli yaftası direk yapıştırılır. Deli olan biz değildik aslında küresel güçler yavaş yavaş BOP projesine doğru gidiyor. Uyanmalıyız!

****

NATO’nun en önemli müttefikiydik. Biz düşman dediğimizde susturdular. Şimdi o müttefik PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ ye silah yardımı yapıyor. Bizler ise aman yapma yanlış yapıyorsun modunda devam ediyoruz. Diplomatik sözlerin sonuç vermediğini halen anlayamadık herhalde.

****

Rusya ile 15 Temmuzdan sonra dost olmuştuk. İlk önce Aferinde YPG’ lilerle fotoğraflarını gördük. Sonra Cumhurbaşkanımız Putin ile görüştüğünde ‘’Olmaz olamaz modunda fotoğraf karelerine bir yanlış anlaşılma bu durum siz merak etmeyin’’ denildi. Sonra bir açıklama da Rusya Devlet Başkanı Putin ‘’YPG ile çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi. Bizde meraklanmayacakmışız. Rusya YPG’ ye silah yardımında bulunmuyormuş. Dünya bize karşı terör örgütleriyle bir olmuş durumda aslında şaşırmadık. Masada olan YPG kartını tüm düşmanlarımız kullanmak istiyor.

****

Trump ile Cumhurbaşkanımız arasında görüşemeye de dikkatleri çektik aslında günlerdir. Aslında sonuç belli siz merak etmeyin size zarar verecek bir şey yapmayız denileceğini görüşmeden önce bilmemiz lazımdı. Zira desteği kestik dese inanacak mıyız? PKK’yı da terör örgütü ilan ettiler ama silah vermeye devam ettiler.

****

İki yüzlü olduklarını görmek için artık bir yanlış hareketlerini daha görmemize gerek yok. PYD ve PKK kartını bütün düşmanlarımız kullanacağını anlamalıyız artık ve bu kartı masadan kaldırmak için Suriye’de bulunan PYD terör örgütüne bir operasyonla temizlememiz lazım. Tüm Dünyaya Türkiye’nin dik duruşunu göstermemiz lazım. Tıpkı Kıbrıs Barış Harekâtı gibi Ayşe tatile çıkmalı artık çünkü bu bir beka mücadelesi.