Onlarca mezun var ama iş yok. Yıllardır süregelen sorunlardan biri bu. Halk arasında diplomasız işsizler oldukça meşhur. Gençler, yıllarca sıralarda dirsek çürütüyor,  hayallerinin peşinden gidiyor ama emeklerinin karşılığını alamıyor.

Onlarca mezun var ama iş yok. Yıllardır süregelen sorunlardan biri bu. Halk arasında diplomasız işsizler oldukça meşhur. Gençler, yıllarca sıralarda dirsek çürütüyor, hayallerinin peşinden gidiyor ama emeklerinin karşılığını alamıyor. Onlarca üniversitede iş olanağı bulunmayan, imkansızdan da öte olan birçok bölüm var. Bu kadar çok bölüm neden var peki?

Bugün il dışında üniversite kazanan biri yurt, yol, giysi, yemek, kitap parası harcıyor. Dört yıllık bir bölümde bu harcamaların tamamını toplasa milyarları aşar. Peki bunca emeğinin sonunda mezun olunca iş bulamıyorsa bunun nedeni nedir?

Kimse onları uyarmıyor. İlerisi var mı yok mu sorulmuyor. Mesleğin havalı duruşu, dildeki telaffuzu, bazen üniforması bazen popülerliği onları cezbediyor. Durum böyle olunca da yanlış tercihler hem maddi hem de manevi olarak çökertiyor.

Kimse alanında eğitim gördüğü mesleği yapmıyor. Bugün okullar öğretmenlik mezunu olmayanlarla dolu. Bugün kanallar gazetecilik okumayan işletme mezunlarıyla dolu.

Bugün biz gençlerin önlerinde sürekli bir engel var. Bölümü bitirseler alan sınavları engel. Sınavları geçseler mülakatlar. Mülakatları geçseler torpiller.