Bu İslâmofobi değil, korkuları siyasî..

Biri yumurtluyor, düşünmeden peşinden atlıyor bazıları... Galiba söylenilenin lafzı hoşa gidiyor, mánâ ciheti üzerinde durulmuyor..
«İslâmofobi» bunlardan biri... Ben hiç kullanmadım bu tâbiri...
Neden? Çünkü herşey zıddıyla kaimdir ve bunun zıddı da mánâsı da yok.. Siz Hristiyanofobi ya da Yahudiafobi diye bir şey duydunuz mu? Duymadınız elbette.. Neden duymadınız pekâlâ?
Duyurmadılar... Mütemadiyen “İslâmofobi” üfürdüler.., Bu doğru ama biz de her üfürdüklerinde derin derin çektik ciğerlerimize...
Kâfirlerin üfürdüğü duman bile hoşumuza gidiyordu.. Çünkü eziktik!. Dur kızma.. Gayem seni bir kez daha ezmek değil. Sen ezildiğin kadar ezilmişsin. Gayem doğrulmana yardımcı olmak.
Sana elimi uzatıyorum, sürünmeyi bırak diye... Ezik insanlar birer kemmiyettir sadece; urbalarla kemik, mintanlarla et... Ben senin dimdik doğrulmanı istiyorum...
Tarihine bak, sen aslında bir devsin! Ecdadın sırtına aldığı ağır yükle ezilmiyor, küffarın karşısında dimdik duruyordu...
Senin başın da o ecdâd-ı fatihán gibi yalnızca secdeye eğilsin. Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!
Ve bil ki, birkaç kişi dik durmakla zafer kazanılmaz... Ezikler ordusu sayıca (kemiyyet olarak) rakibinden üstün de olsa keyfiyette mağlubiyete mahkûm bir sürüdür.
O yüzden bu halden acilen ve behemahal (mutlaka, ille de) kurtulmanı istiyorum. Ve rica ediyorum İslâmofobi deyip durmayın.. Bu müphem lakırdıyı telefuz ettikçe adamların iştahı kabarıyor!..
Bu iğreti tâbir iki kelimenin terkibi.. Birincisi İSLÂM (Allah indinde tek ve son Hak din), öteki FOBİ (korku). Osmanlı ecdadımız “fobya” derdi. Fransızcadan ithaldi... Bâzı hal veya şeylere karşı duyulan hastalık halindeki güçlü korku, yılgınlık demek.
* * *
İslâm, Ebu Cehil dahil kimseye korku vermiyordu... Kâfirlerin korkuları siyasî.. Ebu Cehiller, Ebu Lehebler hattâ Firavun ve Nemrutlar; Allah indinde tek din olan İslâm’dan değil, onu tebliğ edenlerden korkuyorlardı..
Ne demişti Ebu Cehil? “Vallahi ben onun doğru söylediğini biliyorum ama o şimdi peygamberlikle reis olacak, oysa bu benim hakkımdı.."
Allah daima galibdir, kimse Allah ile savaşamaz. Hepsinin esas korkusu siyasî.. İktidarı, saltanatlarını kaybetmekten korkuyorlar..
Dikkat ediniz, ChristChurch (Mesih Kilisesi) Cami - Cuma Katliamı faili de, “kahrolsun İslâm” değil, “kahrolsun Türkler” diyor, silahlarına da yazmış... Düşman olarak Türkiye’yi ve CB Erdoğan’ı zikrediyor..
NOT: İslâmofobi değil, Erdoğanofobi yani Erdoğan korkusu ile “Müslümanlar da suçlu” meâlinde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu ile terörist Brenton Tarrant aynı kulvara düşüyor bu durumda..
Efendiler İslâm korku dini değil, barış ve esenlik dinidir..
İslâm, efendimiz Muhammed’in (sallallahü aleyhi ve sellem) başında olduğu HAK; ya da sapıklığın başı TAĞUT cenahından birini seç der...
Dileyen İslâm ile izzet bulur, Cennet ehlinden olur, dileyen de Tağut’un canilerinden bir kafir olur, Cehennem ehli olarak zilleti tadar...
İslâm’dan korkana (Kur’ân tâbiriyle) ancak BEYİNSİZ denilir...
A’râf Sûresi 155. âyetteki «...içimizden bir takım beyinsizlerin işlediği (günâh) yüzünden hepimizi helak mı edeceksin?» bunu işaret etmektedir.
Korkunun ecele faydası yok.. Kâfirler kerih (hoşlarına gitmeyen bir iş) görse de Allah nurunu tamamlayacak!.. 18.03.2019