BÖYLE ÜSLUP OLMAZ

Ülkemizde mevcut olan ilahiyat fakültelerinden yetişmiş bazı çok değerli hocalarımızı tenzih ediyoruz. Fakat bazı ilahiyatçılar var ki, Müslümanların inançlarını ifsat etmek maksadına programlanmış gibi.

Mesela ilahiyatçı çıkıyor ve “Bana kalırsa her ay hac yapılabilir. Ramazan ayı eylül ayına sabitlenebilir” diyor. Başka bir ilahiyatçı “çay içiyorsunuz. Sabah ezanı okunmaya başladı. Çayınızı içmeye devam edin ve bitirin” diyor.

İslamiyet bazılarının “keyfine” göre mi tanzim ediliyor?

Diyelim ki, siz temkine inanmıyorsunuz veya ciddiye almıyorsunuz. İyi de sizin hassasiyet eksikliğiniz binlerce hatta milyonlarca Müslümanın hassasiyet katilliğini gerektirir mi?

Niye Müslümanların hassasiyetini katlediyorsunuz?

Siz ve sizin gibi; inancımızı kültürel unsur olarak gören ve olursa da olur olmazsa olur sadedinden gören ve değerlendiren zihnî yapıya göre namaz, oruç, hac gibi ibadetler bir “ritüel” olabilir. Bu, sizin algınız olabilir. Sizin aldığınız “eğitim” ve terbiye böyle olabilir.

Ama beyler haddinizi biliniz lütfen.

Üzerinde yaşadığınız topraklar ezanla yoğrulmuş ve ehl-i sünnetin kalesi olmuştur bin yıldan beri.

Bu milletin ibadetleriyle oynamayın.

İlahiyatçı sıfatınızı kullanarak aziz milletimizin tertemiz inancını kirletmeyene hakkınız yoktur.

Hatırlatırız ki, milletimiz yakın tarihte inancımıza cepheden saldıranlarla mücadele etti ve muvaffak oldu. Sizinle de mücadele edecek nefesi ve azmi vardır.

İslam’a cepheden saldıranlarla sizin farkınız var elbette. Kur’an’dan ayetler okuyarak insanları “ifsat” ediyorsunuz. Halkımızın bir kısmı da size “dinî kimliğinizden dolayı” itimat ediyor.

Lütfen milletimizin itimadını istismar etmeyiniz.

Sizin hacca gidip gitmemeniz sizi alakadar eder. Sizin ibadetlerde hassasiyet gösterip göstermemeniz sizi bağlar.

Ama ehl-i sünnet anlayışının bin yıldır kalesi olan ülkemizdeki insanlarımızın temkin vakti hassasiyetini darmadağın etmeyin. Buna hakkınız yok.

Şayet objektif olacaksanız şunu söyleyin; “ibadetlerde temkin vakti uygulaması vardır. Arzu edenler buna uyabilir. Fakat ben uymuyorum” diyebilirsiniz.

Akademik üslup böyledir.