Biz bir devletiz

Biz bir devletiz. 21. asır devletiyiz. Çadır devleti değiliz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfusu 80 milyonu geçti...

Mevcut Anayasa'ya göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türk’tür.

Kan olarak düşünürsek; Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın yüzde kaçı hakikî Türk?

Ana ve babası Türk soyundan gelen saf kan Türk kaç kişi var?

Yüzde kaçı Arap soyundan?

Yüzde kaçı Kürt?

Yüzde kaçı Laz?

Yüzde kaçı Çerkez?

Şu veya bu ırktan?

Bunu ancak Allah bilir!

Şu an elimizde böyle bir veri yok. Allah'a çok şükür bu ülke bütün renkleri, ırkları, dilleri ve kültürleriyle bir mozaik gibi… Hep beraber yaşıyor… Fakat son günlerde Afrin meselesinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sosyal yapısının gerildiğini görüyorum. Afrin'de yapılan terör ile mücadele hadisesine “savaş” demek, Türkiye Devleti'ne hakarettir. Çünkü savaş iki devlet arasında yapılır. Karşımızda terör var. Devlet yok. Türkiye'nin terör ile mücadelesini birileri bilerek veya bilmeyerek kötüye kullanıyorlar.

Sulandırıyorlar.

Türkiye'nin hududlarını korumak için yaptığı mücadeleyi, vatandaşları kırmak, ötekileştirmek ve ihanet ile itham etmeye vesile edenleri görüyoruz.

Her türlü basında insanların birbirlerine hakaretler ettiklerini görüyoruz.

Biri diğerine rahatlıkla “Vatan haini!” diyebiliyor!

“Küstah!” kelimesi, hemen hemen her muhalife kullanılıyor.

Eğer biz birbirimize düşer ve toplumu gerersek; işte o zaman terör hedefine ulaşmış olur. Lütfen tenkidlerimizde ölçülü olalım. Toplumu germeyelim. Sosyal hayatın yapı taşlarını yerinden oynatmayalım. Sonra duvar yıkılırsa; siz de altında kalırsınız.

Biliyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, “vatandaş”tır. Teb’a değiller.

Vatandaşlıkla beraber, gazidirler. Saygı duyulması gereken bir toplumdur.

Bugün siyasilerimiz, şuna ve buna hain veya küstah kelimesini kullanabiliyorlarsa; bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının demokrasiye sahip çıkmalarına borçludurlar.

Demokratik bir ülkede herkesin bizim gibi düşünmesini beklemek demokratik değildir. Doğru olmaz. Elbette muhalefet olacak.

Elbette bu ülkede herkes ülkücü değildir! Herkes liberal değildir. Herkes dindar değildir. Herkes Kemalist değildir. Herkes komünist değildir. Herkesin aynı siyasi görüşte olmasını beklemek yanlıştır. Diğer partiler de bu ülkenin Anayasası'na göre kurulmuş kanuni partilerdir. Başka bir partiye oy veren kişi, Anayasa'nın içinde hareket ediyor, demektir. Benim partim ne kadar Anayasa'nın içindeyse bana muhalif partiler de o kadar Anayasa'nın içindedirler.

Vatandaşlarımız insan sürüsü değil. Elbette herkesin kendisine özgü siyasi görüşleri ve inançları vardır.

Sizin siyasi görüşlerinize ve inançlarınıza uymayan görüşleri ifade eden insanlara eğer siz hain veya küstah gözüyle bakarsanız; o zaman demokrasiyi rafa kaldırmış olmaz mısınız?

Muhalefet demokrasinin canı ve ruhudur. Sizin gibi düşünmeyen insanlara hain veya küstah diyeceğiniz yerde; onlara makul bir şekilde cevap verin.

Ve unutmayın ki, her muhalefet ihanet değildir. Öyle olsaydı; rahmetli Erbakan Hoca yıllarca muhalefette kaldı! Erbakan Hoca hain miydi? Hepimiz, vatan sevgisinin imandan geldiğini hocamızdan öğrenmedik mi?

Muhalefet asla ihanet değildir. Lütfen ortalığı germeyin! Toplumun temel taşlarıyla oynamayın! Demokrasiyi yıpratmayın! Muhalefete düşman, hain veya küstah gözüyle bakmayın. Muhalefet olmazsa, iktidar, saltanata dönüşür!

Unutmayın, herkes sizin kadar ve belki sizden daha çok vatanını ve milletini seviyor!

Vesselam...