‘’Dilenciler ölürken kuyruklu yıldız görünmez; büyüklerin ölümü tutuşturur gökleri bile..’’

‘’Dilenciler ölürken kuyruklu yıldız görünmez; büyüklerin ölümü tutuşturur gökleri bile..’’ Diyordu Shakespeare. Muhammed Ali ‘de öyle işte, tutuşturarak ta derinlerden bizi o çok sevdiği Rabbine doğru yürüdü… Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun.

Evet, bir büyük Müslüman efsane daha Ahirete göçtü. Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD’li efsane boksör Muhammed Ali’nin vefatı, İslam dünyasını ve spor camiasını yasa boğdu.

İslam dinini seçen ve Cassius Marcellus Clay Jr olan ismini Muhammed Ali olarak değiştiren efsane boksör, katıldığı bir programda "Koruman var mı?" diye soran spikere;

"Evet bir korumam var. Gözleri olmasa da görebilen, kulakları olmasa da duyabilen, hafızası olmadan her şeyi hatırlayan. Bir şey yaratmak istediğinde ona sadece 'ol' der. En gizli düşüncelerini bile duyandır. Tahmin et bu kimdir. O Allah'tır. O Benim korumamdır, o senin korumandır." diye cevap vermişti.

Yine “Kelebek gibi uçar arı gibi sokarım” diyen Muhammed Ali hep erkekçe döğüştü. Hiç biz zaman minder dışına çıkmadı. Rakibinin gözünün içine baka baka hepsini orta yerde nakavt etti. Perde arkasından iş çevirerek karanlık adamlarla iş tutmadı. Olduğu gibi görünüp, bileğinin hakkı ile kazanıyordu.

O sadece bir boksör değildi aslında çok şeydi, Öncelikle Allah aşığı bu güzel adam bir kere çok dürüsttü. Omurgalı, adam gibi adamdı. Bu fani dünyada kendine ait bir duruşu ve doğruları vardı. Güç karşısında asla eğilip bükülmezdi.

Mesela önceki gün İstanbul Veznecilerde Mübarek Ramazan günü çelik kuvvet aracı geçer iken bomba patlatan alçaklar gibi kalleşlik yapıp rakibini arkadan hiç vurmazdı..!

Alman Meclisi’nin 1915 olaylarını soykırım olarak kabul ettiği oylamada ‘’Çok acil işim çıktı ben yokum arkadaşlar siz gereğini yapın’’ diyerek sıvışan PKK ve DHKP-C destekçisi Angela Merkel gibi iki yüzlülükte yapmazdı..!

ABD’li idi lakin ABD’deki tüm delillere rağmen ısrarla PKK'nın Suriye kolu PYD ve YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmeyip FETÖ’ bağrına basan fırıldaklardan da olmazdı…!

Etrafındaki Müslüman devletlerin birer birer yıkılmasını keyifle seyreden İsrail’in kalleşliğine, Rusya'nın Suriye ve İran’la aynı yatakta iş tutmasına razı olmazdı…

Asırlardır saman altından su yürüten İslam düşmanı İngiltere, Almanya gibi ‘endişe duyup ta!’ hemen vatandaşlarına sakın Türkiye’ye gitmeyin çağrısında bulunmazdı…

Demiş ya atalar ‘’Domuz derisinden post olmaz eski düşman dost olmazmış’ ’diye… ABD, İngiltere, Almanya, İran, Rusya, Fransa, Belçika… hepsi aynı kaba pisliyorlar. Bu güne kadar en büyük darbeyi de hainliği de ve puştluğu da bu hep dost bildiklerimizden aldık.!

Evet, Bugün Küfür bize karşı tek millet, ancak az kaldı, bu küffarda bir gün birbirini yiyecek…!

Dost düşman herkes şunu iyi bilsin ki Allah’ın izni ile ; TÜRKİYE DİZ ÇÖKMEYECEK..! Kendi ayaklarımızın üzerinde dimdik duracağız. Bizi asla teslim alamayacaklar ..! Geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak, bugünleri de atlatacağız inşallah..

Şimdi bize de şu mübarek ramazan gününde, ateş çemberindesiniz ‘’Korumanız var mı diye soruyorlar..?

Evet, Rahmetli Muhammed Alinin koruması bizimde korumamızdır. Binaleyh, İslam Dinin sahibi ve tek koruyucusu da Allah’tır.Yeter ki biz Allah yolundan ayrılmayalım, Allah’ın ve Resûlünün emir ve tavsiyeleri doğrultusunda yolumuza devam edelim. Allah bizimledir.. Allah’u Teala Kuran’ı Kerimde;

"-Ey iman edenler! Aranızdan kim dininden dönerse (şunu) bilsin: Allah onun yerine öyle bir millet getirecek ki, Allah onları sever, Onlar da Allah'ı severler. Mü'minlere karşı mütevazi, kafirlere karşı ise (fevkalade) onurlu ve güçlü, Allah yolunda cihad eden ve hiçbir kınayanın kınamasından kormayan bir millet getirecektir. Bu Allah'ın bir lütfudur ki, onu dilediğine verir. Allah'ın lütfü ve nimeti geniştir, O bilendir. (Maide 54) buyurmuştur.

Evet, bu Ayet nazil olduğunda henüz Türkler Müslüman değillerdi. Asırlar sonra İslam'ın bayraktarlığını yapan ve İslam dinini üç kıtaya yayan biz Türkleri işaret ettiği inancını da asla kaybetmedik. Sorumluluklarımı zın ve omuzumuzdaki yükünde farkındayız.

Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhammed Alinin cenaze törenine gitmesini çok önemlidir.

Ben bu yazıyı yazar iken Allah rahmet eylesin Kayserili şehidimiz, polis memuru Ramazan Kırboğa’nın bütün camilerde yürekleri sızlatan selası okunuyordu. İstanbul Beyazıt'taki bombalı saldırıda şehit olan diğer polis kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza da Rabbim gani gani rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

Aziz milletimizin başı sağ olsun.