Bir Körfez... Birleşik Arap Emirliği


BAE çok farklı bir ülke. Türkiye’de çoğu kimse gücünün farkında değil. Çünkü biz hala patronun para olduğunu değil de yüzölçüm olduğunu düşünüyoruz.
Başından beri Türkiye karşıtı ve Siyon yanlısıdır. 15 Temmuz'u ve Erdoğan aleyhindeki tüm oluşumları desteklemiştir.
Körfezin ağasıdır. Suud’u bile parmağında oynatır.
Dünyadaki örgütler üzerinde bir nüfuzu vardır.
Birçok ülkede büyük yatırımları ve hayır kurumları vardır. Bundan dolayı da nüfuzu vardır.
Türkiye karşıtı blokun lideri ve finansörüdür.
Mısır’daki darbenin de mimaridir.
Erdoğan’ın Afrika ziyaretine karşı oranın emiri de Afrika ziyaretine çıkmıştır.
Katar’ı da Türkiye’ye destek verdiği için saf dışı etmeye çalıştı.
Bölge siyaseti maalesef din ekseninde donmuyor.
Halklar din ve tarihi önemseseler bile liderler tamamen pragmatiktir ve de çoğu satılmışlardır.
Bu devletlerin tek düşündükleri kendi krallıklarının ve saltanatlarının bekasıdır.
Bunun için şeytanla bile yatağa girerler ki Siyonizm’e ve İsrail’e arka çıkmaları bunun göstergesidir.
Güvendikleri İsrail ve ABD’dir. Dışişleri bakanının bu söylemi Türkiye karşıtı cephenin yeni bir hamleye gebe olduğunu göstermektedir.
Not:
BAE heyeti Suud ile görüşüyor. Konu Türkiye ile ilişkiler ve yaptırımlar. Büyük olasılıkla körfez ülkeleri ABD öncülüğünde Türkiye’ye yaptırım uygulayacak, ABD de Zarrab davası ile birleştirip yaptırıma katılacak.
Sıra artık bize geldi
Ama biz Suriye de değiliz Irak da değiliz.
Biz ECELİZ.
Vakti gelenin dalaştığı ve imha edildiği eliz...
Bunu ABD de öğrenecek…
Çad’da Amerika’nın Kudüs kararı kınandı
Çad’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Kudüs’ün Amerika tarafından İsrail’in başkenti kabul edilmesini büyük bir etkinlikle kınadılar.
Kalkınma ve Hayır Cemiyet Başkanı, Gençlik Hareketi Lideri Dr. Ali Beşer Adem yaptığı konuşmada; “Filistin sorununu İslami bir sorun yerine bir Arap meselesi haline getirdiler. Kudüs meselesini İslami bir mesele olmaktan çıkarıp, Filistin meselesi yaptılar, daha sonra Gazze sorunu haline getirdiler ve daha sonra bir Hamas sorunu haline getirdiler. Ardından Hamas’ı da terörist ilan edip içerden vurdular. İslam İşbirliği Teşkilatının Trump’ın aldığı kararı kınaması geç olması, hiç olmamasından iyidir.”
Selam Partisi Başkanı Dr. Abid Mustafa Beşir konuşmasına; “Filistin sorunu var mı? Ve Kudüs nasıl müdafaa edilir? diye sorarak başladı. Buna cevap olarak Kudüs bizim kalbimizde yaşıyor ve mücadele yoluyla savunacağız. Çad’ın eski Cumhurbaşkanı Hristiyan olmasına rağmen İsrail’e karşı bir duruş sergileyip ilişkiyi kesmişti.”
Bu etkinlik “Kudüs bizim ebedi başkentimizdir”, “Kudüs bizimdir”, “Filistin kalbimizdedir” ve bunun gibi Filistin halkını destekleyen, Trump’ın kararlarını kınayan pankartlar ile sona erdi.