Bu fakir sahibinin sesi övgü makinası değildir. Bir tarafından para atacaklar, öbür tarafından övgü şarkıları çıkacak.

Bu fakir sahibinin sesi övgü makinası değildir. Bir tarafından para atacaklar, öbür tarafından övgü şarkıları çıkacak. Muhterem kimselerin zaten övgüye ihtiyacı yoktur. Sizin baronunuz ille de övgü ve pohpoh istiyorsa, zengin adamdır, övgüsünü, para karşılığında bu işi yapan yalakalara yaptırtsın.**

Israrla hangi tarikata mensup olduğumu soran zata: Selamdan sonra… Benim meşrebimde, mensup olduğu tarikatı söylemeye, onun reklamını yapmaya izin ve cevaz yoktur. Tarikata girmek bir nasip ve kısmet meselesidir. O feyizli makamlara seçilerek, ayıklanarak, istihare yapılarak adam alınır. Genel davet yapan, herkesi çağıran tarikatlara bendeniz tarikat demem.

**

Bir toplantıda gıybetimi yapan kimseye: Adres bildirin se bize bir kutu tatlı göndereyim. Öyle ya benim günahlarımı yükleniyorsunuz, sevaplarınızı bana veriyorsunuz. Teşekkür ederim.

**

Toplantıya katılamayacağımı üzülerek arz ederim. Otomobilim ucuz, eski, mütevazı, gösterişsiz bir arabadır. Onca lüks, pahalı, israflı, şatafatlı, gururlu, kibirli, tantanalı otomobilin içinde fukaranın mahcup olup ezilmesini istemem.

**

Size hanımefendi diyorum ve soruyorum: Siz namuslu, iffetli bir kadın olarak o fahişe ve şırfıntı rezil kıyafetlerini nasıl giyebiliyorsunuz?

**

Bir Kemaliste: Başına herhangi bir kefere şapkası geçir de ondan sonra konuş. Hem Atatürkçü geçiniyorsun, hem de baş açık gezerek, devrimlerin en okkalısı olan Şapka Devrimine muhalefet ediyorsun.

**

Bir gence: Verdiğim üç aylık mühlet bitti ve siz Osmanlıca öğrenmeye başlamadınız. Lütfen bir daha gelmeyiniz.

**

Başka bir gence: Kesinlikle ısrar ediyorum. Hemen, islamî sanatlardan bir sanatı öğrenmeye başlayınız, öğrenince icazet alınız, ürün veriniz, eserlerinizi aşırı pahalı fiyatlarla satmayınız… Önemini on sene sonra anlayıp idrak edeceğiniz bir konuda sizinle tartışmam. Ya öğrenirsiniz, ya da ne haliniz varsa görürsünüz.

**

Soran birine: Cep telefonu manyaklarını, hastalarını, delilerini, fetişistlerini tedavi eden bir klinik olup olmadığını bilmiyorum. En iyisi, becerebilirseniz, kendi kendinizi tedavi etmek ve bağımlılıktan kurtulmaktır.

**

Evet o insafsız canavar gaddarlar, işgal ettikleri bölgedeki Ebubekir ve Ömer ismini taşıyan mâsum bebekleri bile canavarca katl etmişlerdir.

**

Yahudilerin temel karakterlerinden biri parayı, altını, doları, euroyu, zenginliği, malı çok ama çok sevmeleridir. Kriptoları bu özelliklerinden tanıyıp teşhis edebilirsiniz.

**

Birine: Müslümana benzer hiçbir özelliğin yok. Kostüm, frenk gömleği, kravat, başın kabak… Bari boynuna, üzerinde “Haza Müselman” yazan bir yafta as da Müslüman olduğun anlaşılsın.

**

Bir sahtekâra: Seni görünce hatırıma Azerî şairi Sâbir’in “Gorhirem” başlıklı şiiri geliyor. Gerçekten korkulacak adamsın. Cenab-ı Hak Müslümanları senin şerrinden muhafaza buyursun.

**

Bütün iyilikler, güzellikler, doğrular Kur’anda, Sünnette, Şeriatta ve İslam ahlakındadır. Bunlara zıt ve aykırı olan her şey sapıklıktır, yanlıştır, şerdir ve hederdir.

**

Sabah namazı vakitlerinde uyuyanlar gerçek dindar değildir.

**

Devamlı gıybet edenler, devamlı yalan söyleyenler, devamlı laf gezdirenler, herkesin gizli ayıp ve günahlarını araştıranlar; dindar ve sofu değildir, sahte ve yalancı dindardır. Cenab-ı Hak şerlerinden muhafaza buyursun.

**

Serveti olan okumuş bir Müslümana: Cep telefonun üç bin lira… Buna karşılık, güzel bir defterin ve dolma kalemin yok… Paran, imkanın var, lütfen en kısa zamanda en az otuz liralık, parşömen (deri) kaplı güzel bir defter ve birkaç yüz liralık iyi bir dolmakalem al. Bir de el yazını düzelt. Benden söylemesi. Nefsine hoş gelmese de doğrudur söylediklerim.

**

Beş yüz liraya kadın çorabı olmaz!.. Bir çoraba bu kadar para verilmez… İsraftır, günahtır, Allah müsrifleri sevmez… Lütfen aklımızı başımıza toplayalım. Paran o kadar çoksa, çoraba değil, hakkeden bir fakire ver.

**

Kar gelecekmiş… Sorumsuz zenginler kayak sporu, kartopu savaşı yapacakmış. Fakirler ve mülteciler donup titreyecekmiş… Sen fakirleri, miskinleri, mültecileri düşünüyor musun?

**

Sizi zinalar, ribalar, şeddadî ve nemrudî binalar yıkacaktır.

**

İslam’ın kriterlerinden biri şudur: Münkerleri, kötülükleri, günahları, fısk ve fücuru sen de kötü göreceksin ve bunlara kalben buğz edeceksin. Bu buğz imanın asgarîsidir.

**

Müslüman kocalar ve babalar karılarının ve kızlarının velisidir. Onları başı boş bırakırlar, Müslümanca değil, Süslümanca yaşamalarına izin verirlerse sorumlu olurlar.

**

Evvelce, Sünnete ve edebe aykırı olarak başı açık namaz kılarken, nasihat ve uyarı üzerine takke ile kılmaya başlayan genci tebrik ediyorum.