BELEDİYE BAŞKANI ÖKSÜRDÜ !

Bu başlığı atarken ki amacım salt muziplik yapmak değil. Ama bir garipliği karikatürize ederek ve hatta bir parça da tiye alarak dile getirmek niyetindeyim. Birazdan içerisine girip saçmalığını dile getireceğim tavır ve davranışlara sizlerin de tanık olduğunu hepiniz idrak edeceksiniz.

Başkan öksürdü !

Malum, sosyal medyayı kullanmak hemen hemen her üst düzey siyasinin olduğu kadar, Belediye Başkanlarından tutunda mahalle temsilcisine kadar arzı endam eylediği bir mekân haline geldi. Hoş, kullanmalarına elbette bir itirazımız yok ve zaten olamazda. Mesele şu ki, yerel yöneticilerin sosyal medya kullanma tipi, Show programlarını aratmaz hale dönüşüverdi. Başkanlar, neredeyse şurada aksırdım burada öksürdüm’e kadar paylaşacaklar artık.

Zira öylesi gereksiz, anlamsız ve önemsiz paylaşımları var ki, akli selim bir toplumun midesinin bulanması için mebzul miktarda malzeme veriyorlar. İşin bir başka bulantı sebebi ise, bu aksırdım- öksürdüm paylaşımlarına yüzlerce ve hatta binlerce beğeni atacak kişilerin varlığıdır. Soran, sorgulayan, yargılayan, eleştiren bir toplum olmayınca, takip eden kitlenin de kalitesi mevcut hale dönüşüyor elbette.

Fikir ve proje odaklı yönetim !

Bizde ki belediyecilik ve Başkan anlayışı fikir üreten, proje üreten, plan ve program yapan olmaktan çıkıp, şunda çay bunda çorba içtik anlayışına sahip olması dolayısıyla, çözüm üretilmediği gibi sorunlar yumak haline dönüşüyor.

Belediye Başkanına ulaşmak !

Bir gazeteci olarak Bakanlara, Başbakana, Cumhurbaşkanı’na ulaşıyoruz da, bir il ya da ilçenin Belediye Başkanına ulaşamıyor oluşumuz ise, ayrıca ironi kaynağı. Defalarca ama defalarca aradığım ve randevu talep ettiğim Belediye Başkanlarının birçoğu ‘’ lütfedip ‘’ bir geri dönüş bile yapmaktan azade kılmaktadırlar kendilerini. İlerleyen süre içerisinde bu ulaşılmaz Belediyeleri ve Başkanlarını da bu sütunlardan paylaşacağım elbette. Hal böyle olunca, bir gazetecinin ulaşamadığı Belediye Başkanına normal vatandaşın ulaşma, sorunlarını dile getirme şansı nedir diye sormaktan da alamıyorum kendimi. Ulaşıp çözüm bulmak ise bir başka karın ağrısı..!

Başkanlar !

Sizi yaya görmek, makam arabalarınızdan indiğinize tanık olmak, el ele ve göz göze bir iletişim kurmak adeta masal oldu. Sözüm ona temsil ettiğiniz tebaanız ile aranıza koyduğunuz milyonlarca km mesafe aşılabilir değil artık. Oysa birilerinin sizlere, kendinizi sandığınız kişi değilsiniz demesinin vakti haylidir geçmektedir..!

Sandığınız gibi değilsiniz ! Ulaşılmaz değilsiniz! Farklı ve ötelerde değilsiniz. Daha düne kadar herhangi bir vatandaş iken, şaşalı ve debdebeli makamlara, şaşalı ve debdebeli araçlara binerek sanal bir histerik içerisinde olmanız, sizleri yanıltmasın zira değilsiniz…!

Artık seçim vakti !

Bütün koz milletin kendisinde. Ve bu süreçte daha düne kadar size ulaşması mümkün bile olmayan vatandaşın ayaklarına kadar gidecek, beş yıldır yüzünüzü bile görmeyen kişilerle dirsek teması kuracaksınız !. Sıcak ve samimi pozlar (!) verip bir de bunları sosyal medya hesaplarınızda paylaşacaksınız. Hoş, bunları yutturacağınız zümre de yok değil.

Ey seçmen kardeşim !

Beş yılda bir elde ettiğin bu imkânın bir altın vuruş bir altın imkân olduğu bilincini bir an bile unutma. Ey seçmen kardeşim, bu altın vuruş imkânının bir daha taaaa beş yıl sonra eline geçeceğinin tamamen farkında ol

Ey seçmen kardeşim, salt çıkarsal bakış açısıyla olaya yaklaşarak kendine, Beldene ve hemşehrilerine yazık etme !

Ey seçmen kardeşim kırk ölç bir kez. Aksi halde yapacağın bir yanlış seçim sonucunda beş yıl boyunca bir muhatap dahi bulamayacağını sakın unutma.

Ve ey seçmen kardeşim !

Egosu aç !

Gözü aç !

Aklı yetersiz !

Kendisi kifayetsiz kişileri gitmeleri gereken yere gönder artık…!