BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN ARANMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

Peki, biz kimi seçeceğiz?

Sandığın başına gidip oyumuzu atarken kriterimiz ne olacak, ne olmalı?

Kilosunu 5 liraya aldığımız domatesi manavda tek tek seçerken acaba ilimizin, ilçemizin, mahallemizin, köyümüzün geleceğini şekillendirecekleri kişileri seçerken neden bir domatese gösterdiğimiz özeni ve hassasiyeti göstermiyoruz?

O da galiba bizim ayıbımız!

Kriter dediğimizde bir belediye başkanı nasıl bir kişilikte olmalı konusuna girmek istemiyorum.

Ancak en önemli husus dürüst ve ilkeli olmalı, toplumun her ferdi ile barışık olmalı, iyi bir aile reisi olmalı, işinde başarılı olmalı vs. bunları hepimiz biliyoruz zaten…

Ben seçildim artık, bundan sonrası kolay mantığının da önünü kesecek önlemlerimi alacaklar. Günümüz koşullarında halk bilinçlendi eğer geleneksel yolsuz ve rüşvet olayları devam edecek olursa bu zihniyeti de çöpe atmanın zamanı gelmiştir artık.

Kısaca, seçildikleri takdirde yapacakları çalışmaları en ince detayına kadar bizlere anlatarak oyumuzu almak için bizi ikna etmelerini bekliyoruz! Artık hısıma göre, partiye göre, ideolojiye göre bilmem neye göre oy vermenin de modası geçti. Yeni moda planlara, projelere ve ekiplere rağbet etmektir.

Yine seçilmenin ikinci önemli kriteri ise ekiptir. Seçeceğimiz başkanın ekibi kimlerden oluşacak?

Başarı ekip işidir bunu bilmeyenimiz yok! İstediğin kadar plan yap, en güzel projeleri getir gerçekleştirmek, yani başarılı olmak yine bir ekiple olur.

Ekibiniz; Devletine bağlı, namuslu, çalışkan, dürüst, hemşerilerini ve memleketini seven, geçmişinde en ufak bir gölge olmayan, hiyerarşik yapıya saygılı, terbiyeli, haddini bilen, emanete hıyanet etmeyen insanlardan oluşmalıdır.

Bizim bütün belediye başkan adaylarından beklentilerimiz bunlar, umarım adayların hepsi böyle bir yol izleyerek ortaya kalitesi yüksek bir tercih çıkmasına vesile olurlar. Hemşerilerim de bir öğünlük domatesi seçerken gösterdikleri özeni, kendilerini beş yıl daha yönetecekleri seçerken de gösterirler.

Artık hısıma göre, partiye göre, ideolojiye göre bilmem neye göre oy vermenin de modası geçti.

Yeni moda planlara, projelere ve ekiplere rağbet etmektir.

Yine seçilmenin ikinci önemli kriteri ise ekiptir. Seçeceğimiz başkanın ekibi kimlerden oluşacak? Başarı ekip işidir bunu

bilmeyenimiz yok! İstediğin kadar plan yap, en güzel projeleri getir gerçekleştirmek, yani başarılı olmak yine bir ekiple olur.

Ekibiniz; Devletine bağlı, namuslu, çalışkan, dürüst, hemşerilerini ve memleketini seven, geçmişinde en ufak bir gölge olmayan, hiyerarşik yapıya saygılı, terbiyeli, haddini bilen, emanete hıyanet etmeyen insanlardan oluşmalıdır.

Meydanlara çıkarken seçmenin aklında zerre kadar şüphe bırakmayacak kişileri yanınıza almalı, şunlar başkan yardımcılarım, şunlar şu işlerden sorumlu meclis üyelerim diyebilmelisiniz.

Bizim bütün belediye başkan adaylarından beklentilerimiz bunlar, umarım adayların hepsi böyle bir yol izleyerek ortaya kalitesi yüksek bir tercih çıkmasına vesile olurlar. Hemşerilerim de bir öğünlük domatesi seçerken gösterdikleri özeni, kendilerini beş yıl daha yönetecekleri seçerken de gösterirler

Sorumluluk sahibi ve her türlü makamı emanet bilen gerçek bir idarenin gözünde Beytül-Mal hak ve adalet temelinde kullanılması için kendisine verilen Beytül-mal üzerinde sadece bir emanetçidir ona düşen, emanete gereken riayeti gösteren bir kişi olmalıdır.