Benim kanaatim toplumsal yarar için bedelli affının çıkması yönünde. Hem devletin kazancı olacak hem de mağdur olan gençlerimizin mağduriyeti giderilecek.....

Son zamanlarda çok ciddi mesajlar alıyorum. Hatta DM kutum almıyor. Konu bedelli affı... Araştırdığımda çokta azımsanacak bir sayı yok aslında orada.

Askerlik çağına gelen binlerce genç tecil yaşının düşürüldüğünü fark edemeden asker kaçağı durumuna düşüyor. Böyle olunca da bedelli askerlik imkanından faydalanamayan binlerce genç asker kaçağı ve bakaya durumuna düşmekte. Peki 2021'de bedelli affı olacak mı? 2021 yoklama kaçağı ve bakaya bedelli affı çıkacak mı? Araştırmalarımda yoklama kaçağı ve bakaya sayısının 500 bini bulduğu ortaya çıkmakta. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bedelli askerlik affına ilişkin yaptığı değerlendirmede 'af yok' diyerek bedelli affı tartışmalarına son vermişti.
Benim kanaatim toplumsal yarar için çıkması yönünde. Hem devletin kazancı olacak hem de mağdur olan gençlerimizin mağduriyeti giderilecek.
Ben konu ile ilgili sayın bakanımızın WhatsApp hesabına konuyu ilettim. Henüz bir dönüş olmadığı için de sizlere buradan bir müjde şimdilik veremiyor, yazamıyorum. İnşallah bu sorun giderilir.