Bazı kadınlar...

Mutluluğun özü, gitmeleri sözdür

Varlığı şiir, yokluğu kahır yazdırır
Gülüşü şiirlere can verir
Bakışları mısra
Dokunuşları kıta yazdırır.

Evet sevgili gönül dostlarım…

Bugün sizlerle birlikte kadınlarımız üzerine konuşacağız .Hani şu annesinin en kıymetlisi, babasının bir tanesi, sonra da kendi çocuklarının annesi kadınlarımız. Üstüne destanlar yazılar da anlaşılması hiç te zor olmayan gönül yoldaşlarımız. Hayat mücadelesi veren, bin bir zorluğa katlanan, yeri geldiğinde anne yeri geldiğinde eş yeri geldiğinde bacımız kadınlarımız.
Biliyor musunuz? Zordur aslında kadın olmak. Çünkü herkesin sahip olmak istediği bir bedeni vardır. ‘Adam gibi adam’ derler de ‘kadın gibi kadın’ demezler mesela, ‘taş gibi’ derler. Soğuk olmak zorundadır kadın, hissetmemesi gerekir. İyi görünmelidir ama öyle çok iddialı da olmamalıdır.

Erkeğin yanında yerini bilmelidir. Susar, ‘bir şey bilmiyor’ derler. Susmaz ‘dili uzun’ derler. Birileri çıkıp da anlamaz onu. Nerede, nasıl olmak istediğini… Söylediklerini, söylemek istediklerini...Aslında neyi sevip, sevmediğini...! Sırf birileri mutlu olsun diye sevmediği şeyleri seviyor gibi görünmeyi hiç sevmediğini. Koca kadın olmuş olsa da içinde hala leblebi tozunu seven bir çocukla gezdiğini... Bir kadın güzel olduğu için sevilmez aslında, sen sevdiğin için güzeldir o. Sırf sen seviyorsun diye herkesten farklıdır, herkesten başka bakar gözleri. Senin ona verdiğin değer kadar anlamlıdır, sevdikçe daha da güzelleşip değerlenir. Bir kadının güzelliğini bilmiyorum kaç para eder ama, bildiğim tek bir şey var gülüşünü dünyalara bedel olduğu. Bir kadının alnı neden dudaklarından daha değerlidir bilir misiniz? Çünkü dudaklarından dökülecek "Seni Seviyorum" sözü önceden alnına yazılmıştır da ondan. Bilir misiniz? Allah kadını erkeğin göğüs kafesinin altından kalp hızına yakın bir bölgesinden yaratmıştır. Erkek onu koruyup kollasın yüreği ile de sevsin diye. O halde bırakın bu değerli varlıkları incitmeyi, akmasın gözyaşları, almayın hayallerini ellerinden.

Çok dikkat edin bir kadını ağlatırken... Rabbin tek tek sayarmış her akıtılan gözyaşını ve erkeğe hesabını sorarmış. Kıymetini bilin her saniyesinin. Ve bir kadın sizi hayallerinden vaz geçecek kadar seviyorsa eğer...! Allah tan Yeni bir ömür daha isteyin. Çünkü bir ömür yetmez öyle bir kadını sevmeye. Ertelemeyin sevdalarınızı, sonsuz diye bir şeyin olmadığını sonuna gelince öğreniyor insan unutmayın bunu.
Gün gelecek, hep gelen hiç gelmeyecek...


Gün gelecek, yüreğin o gelmeyeni, çok özleyecek, ama ne yazık ki iş işten geçecek…
Sevgi dolu aydınlık yarınlarınız olsun gönül dostlarım.