BAYRAM

Sevginin, saygının, yardımlaşmanın, dayanışmanın, yakınlaşmanın, gönül kazanmanın özel günleri olan bayramlar aynı zamanda milli ve dini duygularımızı pekişmesine, canlı kalmasına da vesile olurlar.

Milli bayramlar, aynı ülküyü, aynı kaderi, aynı sevinci paylaşan toplumlara yaşama şevki verir. Dini bayramlar; inanan insanların arasında çıkarsız sevgiyi, kardeşliği, birlik ve beraberliği sağlar; sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın kapılarını ardına kadar açar.

Bayramlar, neşe ve sevinç günleridir. Dargınlıkların son bulduğu, akrabaların biri birleri ile kucaklaştığı mübarek günlerdir. Bu günleri iyi değerlendirmek gerekir. Akraba, dost ve tanıdıkları ziyaret etmek, onların gönüllerini almak ne büyük güzelliktir. Özellikle yetimlerin, kimsesizlerin hal ve hatırlarını sormak, ihtiyaçların gidermek, saçlarını okşamak, ellerinden tutarak yalnız olmadıklarını hissettirmek güzel hasletlerdir. Bizlerden dua bekleyen ölülerimizin mezarlarını ziyaret etmek yüce bir duygudur. İşte bayramlar bize bütün bu güzellikleri tattırırlar.

Günümüzdeki ulaşım araçları mesafeleri kısaltmıştır. Bu imkândan yararlanarak sılay-ı rahim yapmak, akraba, tanıdık, eş ve dostları ziyaret etmek bayramı hakkını vererek dolu dolu yaşamamıza vesile olur. Hem kendimiz hem de ziyaret ettiklerimiz mutlu olur.

İşte yine; rahmet ve mağfiretiyle bizleri Allah’a yaklaştıran, orucu, teravihi, iftarı, sahuru, mukabelesi, Kadir gecesi, zekât ve fıtır sadakaları ile bizlere Müslüman olmanın şuurunu veren bir Ramazanı bayramını daha idrak etmenin derin sevinç ve huzurunu yaşayacağız. Bizlere böylesi anlamlı ve güzel günleri yaşatan Yüce Allah’ımıza hamd-û senalar olsun.

Ramazan bayramı, Allah’a teslim olan gönüllerin huzur bulduğu bir güzel zaman dilimidir.

Bu bayram, içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin gizlendiği, Kur’an’ın indirildiği, Kur’an nuru ile kalplerin yenilendiği bayramdır

Bu bayram, sahur ile başlayan iftar ile sona eren nefis terbiyesinin ödül töreninin yapıldığı bir bayramdır.

Bu bayram, yokluğu, açlığı ve susuzluğu hissederek, sahip olunan nimetlere şükrün bayramıdır.

Bu bayram, kardeşliğin, dostluğun, kadir bilirliğin; dayanışmanın, yardımlaşmanın doruklaştığı; sevginin billurlaştığı müstesna günlerin adıdır.

Bu bayram, kötülüklerden, çirkinliklerden; hasetten, kibirden, kinden, nefretten arınmanın zaferini kutlamadır.

Bu bayram, fitnenin fütuhatına karşı sıradağlar gibi duran; iyide, doğruda, güzelde karar kılanların saflarını sıklaştırdıklarının sevinçlerinin ifadesidir

Bu bayram, aile büyüklerini, akrabalarını, yakınlarını sılayı rahimle ziyaret eden güzel insanların Hakka ve hakikate yürüyüşlerinin adımlarıdır.

Bu bayram, Yetimlere yetimliklerini unutturan, kimsesiz ve gariplere yalnız olmadıklarını hissettiren yüce gönüllü müminlerin düğünüdür.

Geliniz bu bayramı vesile ederek İslam devletleri arasına nifak sokanlara, bizi biri birimize düşürmek isteyen şer odaklarına dur diyelim.

Akan iki acının- kanın ve gözyaşının- bu coğrafyayı terk etmesi için gayret gösterelim.

Geliniz bu bayram vesilesi ile fitneye kapılarımızı kapatıp dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirelim. Biri birimize kol kanat gerelim. Farklılıklarımızı hoş görerek Allah’ın ipine sımsıkı sarılalım.

Allah’a kalben teslim olan; İslam’ı yaşayan, İslam’da yaşayan, İslam’ı yaşatanlara ne mutlu!

Bütün bu duygularla bayramınızı tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlık ve huzur içerisinde erişmenizi, bayramının; size, ailenize, milletimize, gönül-kültür coğrafyamıza ve bütün insanlık âlemine sevgi, huzur ve mutluluk getirmesini Cenabı Mevla’dan niyaz ediyorum.

Hayırlara vesile, Allah’a emanet olun.