Bayrakçı gel iddiaya girelim!

Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı’nın sürekli olarak ileri sürdüğü bir senaryo var; konu seçim ise o ağzını açtığında ne söyleyeceğini biliyorum.

O kadar çok dinledim ki bu senaryoyu, adeta ezmerledim.

Efendim neymiş, Kasım 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda seçilmesi mümkün değilmiş!

Erdoğan ilk turda alsa alsa yüzde 44, ya da en fazla yüzde 46 alabilirmiş!

Ama eğer CHP cumhurbaşkanı adayı olarak Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ya da CHP Milletvekili İlhan Kesici’yi gösterir ise, ikinci turda mutlaka kazanabilirmiş!

Çünkü ikinci turda Erdoğan’ın oyunu yüzde 50’nin üzerine çıkarması çok zormuş, ama CHP adayının yüzde 26, ya da yüzde 27’lik oyunu yüzde 50’nin üzerine taşıması o kadar zor değilmiş!

Bayrakçı bu tezini, birkaç gündür değil, temcit pilavı gibi aylardır tekrarlıyor.

Bayrakçı’yı her dinlediğimde kıs kıs gülüyorum, ama şimdi bir adım daha ileri giderek, “Gel, eğer yüreğin yetiyorsa iddiaya girelim” diyorum.

Bırakınız, seçimin ikinci tura kalmasını, eğer Erdoğan ilk turda seçilemez ise, dahi Bayrakçı’ya takım elbise almaya hazırım.

Yeter ki o teklifimi kabul etsin.

Bayrakçı’yı, televizyonlara çıkmaya başladığı günlerden beri tanırım.

Ortaya abartılı senaryolar atar, senaryosunu inandırıcı kılmak için de bin bir türlü gerekçeler üretir.

Bu kez de yaptığı aynı. Ya CHP’nin Büyükerşen, ya da Kesici’yi aday göstermeyeceğini çok iyi biliyor, ya da tribünlere oynuyor.

Bayrakçı, bu tezini o kadar sık dillendiriyor ki, eğer CHP bu iki isimden birini aday gösterirse, anket işini mutlaka Bayrakçı’nın şirketine verirler.

Eğer CHP bu iki isimden birini aday göstermez ve kaybeder ise, Bayrakçı bu kez, “eğer benim söylediğim isimlerden birini aday gösterselerdi kazanırdı” diye tekrar sahne alıp, atıp tutmaya devam edebilir.

Yani iki olasılıkta da Bayrakçı kazançlı çıkacak.

Ben kaytarmasın diye bir kez daha açık ve net söylüyorum:

Hani sen Erdoğan’ın ilk turda seçimi kazanması mümkün değil diyorsun ya, eğer Erdoğan ilk turda seçimi kazanamaz ise, elbisen hazır; kazanır ise sen benim elbisemi hazırlar mısın?

Yanıtını merakla bekliyorum?