CHP içindeki PKK-YPG, Paralel-meridyen unsurlarını Baykal milli öbüsleri ile fena vurdu. Onlarca ölü, yüzlerce yaralı.... Bundan sonraki süreç ise temizlik operasyonları. Hayırlı olsun.

Baykal, genel müdür çapında bir siyasetçi değil

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu programda gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Deniz Baykal, genel müdür çapında değil de ana muhalefetin deneyimli siyasetçisi olduğunu dün açık açık göstermiş oldu.

"CHP böyle devam edemez"

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve yönetiminin Suriye ve terör politikalarını yerden yere vuran Baykal, "CHP böyle devam edemez. Ama kritik döneme giriyoruz. Önümüzde 3-3,5 yıllık bir süreç var. Bu yapıyla bu sürece götürmenin geride kalması gerektiği düşüncesindeyim. CHP iktidara gelememenin sancısıyla sürekli yeni açılımlar yaptı. Bizim içimizde bazı arkadaşlar PYD konusunda olduğu gibi çizgiyi HDP çizgisine doğru taşıyan açılımlar içine girdi." dedi. CHP'nin eski Genel Başkanı Baykal, Kılıçdaroğlu ve yönetiminin aksine Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'yi obüslerle vurmasını haklı bularak, "Azez Halep hattını açık tutmak için Türkiye'nin bombalama hakkı vardır. Bu hattı açık tutmak için bombalanmasını doğru buluyorum." Şu anlık bu bombalamaların etkili olduğu anlaşılıyor" diyerek Kılıçdaroğlu ve ekibinin aksine 'Milli duruş' sergilemiş oldu.

Baykal, çıkışıyla Türkiye'ye, siyaset tarihinin en büyük iyiliğini yapmıştır

Deniz Baykal, ülkesinin menfaatleri değil de Rusya'nın, Iran'ın, Esed'in, PKK-PYD'nin çıkarları için demeşler veren Kılıçdaroğlu ve yönetimine karşı ülkenin yanında yer alarak milli olduğunu bir kez daha gösterdi. Kaset olayının perde arkasını bir kez daha idrak eden Baykal, birilerinin Kılıçdaroğlu'nu kullanarak CHP'nin içinin nasıl boşalttırıldığını yıllar sonra nihayet görmüş oldu.

Bardağı taşıran son damla

Savaş olsa Türkiye değil de İran'ın tarafından yer alırım diyenler, Türkiye'nin belirli bölgelerinde özde öz yönetim ilan ettiklerini söyleyerek hendek, barikat kurup, Kürt vatandaşlarımızın hayatını zehir eden, asker ve polislerimizi haince şehit edenlerin yanında yer aldığını ima edip 'Devlet katliam yapıyor' diyenciler, 'PYD terör örgütü değildir' zırvaları atanlar, Kılıçdaroğlu'nu eleştirenlerin yaka paça partiden sepetlenmesi, Mustafa Kemal'in resminin çöp kovasına gönderilmesi... bardağı taşıran son damla olmuştur Baykal için.

Baykal, Türkiye'nin ulusal birliği için çok hayırlı ve bir o kadar da tarihe not düşecek bir işe imza atmıştır. Baykal'ı geçmişte yıkıcı bir politika izlediği aşikardır ancak, Baykal ülke çıkarları söz konusu olduğunda asla ve asla ülkesine ihanet etmemiştir ve etmediğinden bugün çıkıp Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı nedeniyle, Türkiye düşmanlarının safında yer alan Kılıçdaroğlu'na artık yeter demiştir.

Baykal, dünkü açıklamalarıyla ana muhalefet partisi liderinden beklenen açıklamayı yapmıştır. Bundan dolayıdır da Baykal, dünkü milli duruşuyla Türkiye'ye, siyaset tarihinin en büyük iyiliğini yapmıştır. Helal olsun.

Baykal'ın açıklamalarından kimler mi rahatsız?

Etrafınıza bir bakın Baykal'ın, CHP yönetimine bayrak açmasından kimler rahatsız. Tabi ki Baykal'ı gönderip, Kılıçdaroğlu'nu getirenler daha doğrusu CHP'yi kendi çıkarları için dizayn edenler....

Kılıçdaroğlu, öbüslerle vuruldu

CHP içindeki PKK-YPG, Paralel-meridyen unsurlarını Baykal milli öbüsleri ile fena vurdu. Onlarca ölü, yüzlerce yaralı.... Bundan sonraki süreç ise temizlik operasyonları. Hayırlı olsun.