Yeni sezon yeni ümitler yeni beklentiler... Biz Fenerbahçeliler her seneye müthiş bir giriş yapar, sene sonunu ise büyük bir hüzünle getiririz. Özellikle son 8-9 senedir bu böyledir diyebiliriz.

Yeni sezon yeni ümitler yeni beklentiler... Biz Fenerbahçeliler her seneye müthiş bir giriş yapar, sene sonunu ise büyük bir hüzünle getiririz. Özellikle son 8-9 senedir bu böyledir diyebiliriz. Tüm bunlara karşın Fenerbahçelilerin sevgisinin azaldığını söylemek mümkün değildir. Aksine sevgi katlanarak devam etmektedir. Bunun bilimsel nedenleri sosyoloji ve psikolojinin işi elbette. Biz orayı şimdilik onlara bırakalım.

Fenerbahçe yeni sezona bomba gibi girdi, çok kariyerli bir hoca getirdi, 2-3 oyuncuyu pat pat açıkladı, taraftar "heh bu sene tamam" dedi tam o esnada vites düştü, tartışmalar yeniden başladı.

YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUN: FORVET

Fenerbahçeliler şunu mutlaka duymuşsunuzdur: "Abi baba forvet lazım, zang zang 25-30 tane içeri atacak adam lazım abi."

Bu lafta bahsi geçen 25-30 tane atacak BABA FORVET arayışında mıyız yoksa değil miyiz sorusu Fenerbahçelilerin kafasını bir fare gibi kemirmekte, gece başını yastığa koymadan önce derin düşüncelere sevk etmektedir. Fenerbahçe'nin son 10-15 senesine baktığımızda BABA FORVET görememekteyiz. Belki de yıllardır en büyük problemi budur Fenerbahçe'nin. "Kimse yoksa X çıkar sallar 1 tane alır maçı." diyeceğimiz, güvenebileceğimiz biri yok.

JESUS'UN SİHİRLİ DEĞNEĞİ

1. Jesus'un oyun anlayışında santraforların yeri hep başka olmuştur. Tecrübeli antrenöre "golcü oyuncu yaratma üstadı" desek abes kaçmaz diye düşünüyorum. Jesus bunu yaparken hangi yöntem ve tekniklere başvuruyor bilemiyorum ama umarım sihirli bir değneği vardır ve onu yanında getirmiştir. Zira Fenerbahçeli golcüleri ancak sihirli efsunlu bir güç ihya edebilir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ARDA GÜLER PORTRESİ

Yürüyüşü, ilk top kontrolü, saha görüşü, sükuneti... Herhalde sanal mecrada bir futbolcu yaratacak olsak o bu vasıflara sahip olurdu. Bu vasıflar ki bir futbolcunun efsaneleşmesini, yücelmesini sağlar. Tüm bu vasıflar Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda'da mevcut. Fiziksel olarak genç olsa da zihinsel olarak olgun bir oyunu var karşımızda. O kadar övgü ve methiyeler karşısında şımarmayan, yamulmayan efendi bir çocuk portresi... Oldu mu oluyormuş demek.

Fenerbahçe, golcüsünü bulamadığı sürece gol yollarında sıkıntı yaşamaya, kriz üretmeye çok müsait. Golcü alınırsa kafalar berrak olur. Ha Jesus "Bana bırakın, hallederim." diyorsa da bunu sezon başlarken bilmeliyiz. Kimsenin üzerinde gereksiz bir baskı oluşmamalı. Naylon krizlerin camiaya zerre faydası yok.