31 Mart 2019 seçimleri öncesi aday adayları piyasaya çıktığında tavrımızı net bir şekilde ortaya koyup “AK Parti Isparta’yı kazanmak istiyorsa Şükrü Başdeğirmen’i aday göstermeli” demiştik.

31 Mart 2019 seçimleri öncesi aday adayları piyasaya çıktığında tavrımızı net bir şekilde ortaya koyup 'AK Parti Isparta'yı kazanmak istiyorsa Şükrü Başdeğirmen'i aday göstermeli' demiştik.

Arşivde bu konu ile ilgili yazılarımız duruyor, ayrıca Sayın Şükrü Başdeğirmen'le de, Sayın Recep Özel'le de o aralar bazı görüşmelerimiz olmuştu, merak edenler varsa açıp sorabilirler.

Neyse…

AK Parti Genel Merkezi, Şükrü Başdeğirmen üzerinde karar verince bu kez Isparta halkına seslenerek; 'Isparta belediyecilik konusunda hayli geri kalmış, gerçek hizmetin gelmesini, kaybolan yılların telafisini istiyorsanız başka adaylar kafanızı karıştırmasın, sandıktaki adresiniz AK Parti olsun' mealinden bir şeyler kaleme almıştık.

Çünkü…

Beka meselesinde Türkiye'nin sigortası konumunda olduğunu kabul ettiğimiz MHP'nin gösterdiği adayın Isparta'ya hizmet etmekte yetersiz kaldığını görüyorduk ve bu gözlemimizi defalarca yazmıştık.

Geriye Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kalıyordu.

Sayın Gökmenoğlu'nun kişiliğine sözümüz yok. Kafasında güzel projeleri vardı, insani yönü iyi, seçmenle diyaloğu mükemmeldi…

Ancak ortak adayı olduğu partilerde; CHP ve İP'te arızalar vardı.

Ne arızalar olduğunu sormayın, anlatmakla bitiremeyiz ve birçoğunu biliyorsunuz zaten...

Cumhur İttifakı'nın oyları bölünmesine rağmen, şükürler olsun halk tercihini Sayın Şükrü Başdeğirmen'den yaptı…

***

Gelelim bugüne.

Aradan iki yıl geçti.

Peki, Sayın Başdeğirmen halkın güvenine layık olabildi mi?

Halkın beklentileri karşılık bulabildi mi?

Görünen köye kılavuz istenmez ama biz yine de birkaç madde halinde bu sorulara yanıt vermeye çalışalım…

  • Gönül Belediyeciliği konusunda Başkan Başdeğirmen'in sınıfı geçtiğini söyleyebiliriz. Zira Şükrü Başdeğirmen'in mizacı buna uygun, Sayın Başkan için 'en kolay sınav bu olmuştur' diye düşünüyoruz.
  • Yılan hikayesine dönen, şehrin kangrenleşmiş sorunu; Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatına yeniden başlandı. Yaklaşık çeyrek asırdan beri atıl vaziyette duran ITKM bünyesinde yer alan cami ibadete açıldı, diğer bölümlerin de yıl sonuna kadar tamamlanacağı ifade ediliyor.
  • Yarım kalan projelerden otogar ve müze inşaatının sürdüğü belirtiliyor. (Burada bir öneride bulunmak istiyoruz; Proje çalışmalarıyla ilgili medya kuruluşlarına servis yapılan haberlerle yetinilmemeli arada sırada gazetecilerin, yazarların ve şehrin dinamiklerinin davet edilerek bu çalışmaları yerinde görmeleri sağlanmalı.)
  • Isparta'nın kangren haline gelmiş bir başka önemli problemi; Sav bölgesindeki kötü koku meselesine neşter vuruldu.
  • Trafik, konut gibi sorunlara el atıldı. 5 bin konut planlamasında hedefe emin adımlarla yürünüyor. Meydanlar, pazar yerleri yeniden düzenlendi, mesire bölgelerinin daha güzelleştirilmesi ve yenilerinin açılması için çalışmalar yapıldı, yapılıyor…

***

Maddeleri çoğaltmak mümkün.

İki yıl içinde bu kadar güzel faaliyetler sergileniyorsa beşinci yılın sonunu tahmin etmek zor olmasa gerek.

Şükrü Başkanın özverisini, emeğini, bilgisini, donanımını göz ardı etmiyoruz ancak bu başarıya, 'mensup olduğu partinin iktidarda yer almasının da önemli katkı sağladığı' bir gerçek.

Dolayısıyla 'seçmen sandığa giderken oy vereceği adayda iktidarda olma özelliğini de hesaba katmalı' diye boşuna hatırlatmada bulunmuyoruz...

Yazımızı özetleyecek olursak; pandemiye ve bazı engellere(!) rağmen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in, 5 yıllık 'Kente Hizmet Okulu'nun ikinci sınıfını da çok rahat geçtiğini söyleyebiliriz...