Balkon çıldırtacak

Türkiye, 7 Haziran'da büyük bir buhrana girmiş birilerinin tekeden süt çıkarma oyunu (60 blogundan yani solcusu, milliyetçisi ve PKK'lısıyla oluşan bir hükümet kurma hevesi), en kritik zamanlarda ayağa kalkan MHP lideri Bahçe'ye toslamıştı.

Millet kısada olsa iliklerine kadar hissettiği koalisyon canavarıyla tanışmıştı bu canavarın ne denli tehlikeli olduğunu genç, yaşlı, çoluk çocuk herkes görmüştü. Nihayetinde Türkiye, içine düştüğü buhrandan 1 Kasım seçimleriyle çıkmayı başarmıştı.1 Kasım seçim sonuçları koalisyona geçit vermemiş AK Parti'ye bir kez daha tek başına iktidar yolunu açmıştı. Hükümet kurulmuş, ipleri başkalarının elinde olan içimizdeki hainlerin özerklik hayali hendeklere gömülmüştü. Türkiye'de duran çarklar yeniden dönmeye başlamıştı.

Irak ve Suriye'de oyunları istediği gibi gitmeyen şer güçler, bir kez daha salyalarını akıtarak bu kez de kapılarında itlik yapan FETO'yu devreye sokmuştu 15 Temmuz akşamında. Ecdat 1915 yılında Çanakkale'de destan yazdı. Hainlere geçit vermeyerek aynı destanı bu kez de ecdanın torunları yazmıştı bir asır sonrasında… Vücutta vuku bulan kangrenli uzuvlar hem dağda hem de ovada tek tek temizleniyordu. Türkiye bu süreçte bir kez daha bataklığa çekilmek istenmiş; ancak hem siyasi iradenin hem vatan sever askerin en önemlisi de milletin kahramanlığıyla kurulan oyunlar biz kez daha bozulmuştu.

7 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında yaşanılanlar (koalisyon ve darbe) hükümet kanadında olduğu gibi Devlet Bahçeli'ye de büyük bir ders olmuştu. Dedik ya Bahçeli en kritik zamanlarda ayağa kalkar devletin ve milletin tarafında olur diye. Bahçeli, tam da öyle yaparak rafa kaldırılan 'Başkanlık Sistemi' tartışmalarını yeniden gündeme getirdi ve AK Parti ile müzakere yoluna gitti. Sonuçta 'Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'ni içeren 18 maddelik anayasa metninin referanduma gitmesi sağlandı. Böylelikle Devlet Bey, hem içerde hem de dışarıdaki çakalların oyununu bir kez daha alt üst etmiş oldu.

DÜŞMAN ÇATLATACAK GÖRÜNTÜ

Diyeceğim o ki devletin, milletin ve de hükümetin teşekkür borcu var Devlet Bahçeli'ye. Devlet borcunu ’Devlet'e sahip çıkarak ödeyecek. Millet, 16 Nisan'da vereceği 'EVET' kararıyla borcunu ifaa edecek. Hükümet kanadı ise 16 Nisan’da ‘EVET’ çıkması durumunda AK Parti'nin her seçim akşamı geleneksel hale getirdiği balkon konuşması var ya işte o konuşmayı 16 Nisan akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanına Başbakan Yıldırım ve BBP lideri Mustafa Destici'yi de alıp MHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek orada bir çay içtikten sonra MHP'nin balkonundan milyonları selamlayarak Bahçeli'nin nezninde Türkiye'ye teşekkür etmiş olacaktır. Ve de en önemlisi MHP balkonundaki liderlerin o görüntüsü var ya yakın ve uzak düşmanlarımızı nasıl da kudurtacaktır. Varın siz düşünün.