Bahçeli, Devlet için önemli

Bu sıralar uluslararası mevzular çok da gündemimizde değil. Varsa yoksa iç siyaset, politika.

Seçim anketlerinin ardı ardına yayınlandığı dönemde partiler de 2019 için pozisyon almaya başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim isteğinden sonra konu gündeme gelse de diğer partilerden destek bulamayınca Kılıçdaroğlu’nun çağrısı havada kaldı. Nasıl kalmasın Kılıçdaroğlu erken seçim gibi çok önemli bir konuda ana muhalefet olarak çağrıda bulunuyor ama herhangi bir sebep sunmuyor. “Erken seçim olsun, çünkü istiyoruz…” bu zihniyetle yola çıkılınca yarı yolda da kalmak kaçınılmaz oluyor.

***
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de çok önemli bir açıklama yaparak yüzde 10 olan seçim barajının “ağır” olduğunu, düşürülmesi gerektiğini söyledi. Ardından da “MHP’nin baraj sorunu yok” diye ekledi. Devlet Bahçeli’nin bunu baraj altında kalacak partiler için söylediğini zannetmiyorum. MHP’nin AK Parti’ye çok yakınlaştığını düşündüğü için küsenler var. Yeni oluşumlara kayabilecek bir kesim var. MHP anket yaptırmaz, sonuçlarına itimat etmez ama mevcut anket sonuçlarına baktığımızda durumun Bahçeli’nin söylediği gibi olmadığını görüyoruz.

Her siyasi partinin olabileceği gibi MHP’nin de baraj sorunu olabilir, bu tabiidir. Ülkücü anlayışın hareket noktası olan “Önce vatan ve millet sonra partim ve ben” anlayışını birebir uygulayan Devlet Bahçeli, barajı geçememe ihtimalini bertaraf etmek için harekete geçti. Çağrısı da hemen Başbakan Binali Yıldırım’dan yanıt aldı. ABD’de olan Yıldırım “Temsilde adalet noktasında seçim sistemi topyekûn değiştirilecekse o zaman bütün bu meselelerin birlikte ele alınması gerekir." dedi.

Değişiklik yapılsın ya da yapılmasın Devlet Bahçeli Türk siyasetinde aktif pozisyonda olmalıdır. Yeni Anayasa ve 15 Temmuz sürecinin ardından aldığı kararlarla siyaseti Devletin ve milletin bekası için yaptığını bir kez daha gösteren Devlet Bahçeli, bundan sonra da Türk siyasetine ve Türkiye’ye çok şey katacaktır. Kendisini ne kadar eleştirseler de vatan sevgisinden ve yerliliğinden kimsenin şüphe etmediği bir isim… Muhsin Yazıcıoğlu gibi…

Üsluba Dikkat!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk’ün “BBP’nin kuruluşunda “FETÖ’nin eli var” açıklaması vicdanları yaralamıştır. Yazıcıoğlu şehadete ermiş vatanperver bir siyasi liderdir. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ tarafından şehit edildiği gün gibi ortaya çıkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismini bu şekilde anmak yakışık almadı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit olduğu helikopterin enkazını incelemeye giden hainin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı şehit etmek için giden ekip içinde yer alması tesadüf mü!.. Bu iddiaların ne Türkiye’ye ne de siyasi hayata sağlayacağı en küçük bir katkı olmadığı gibi kalp kırmaktan öteye de geçmez. Bir dikkat ve üslup hakimiyeti herkes için daha hayırlı olacaktır

Hayırlı Cumalar…