Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü münasebetiyle Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen törende çeşitli etkinliklere yer verilmiştir.

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü münasebetiyle Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen törende çeşitli etkinliklere yer verilmiştir.

Törende Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edremit Şubesi tarafından yapılan bir gösteri birtakım tepkilere sebep olduğu gibi BAĞNAZLIĞIN nerelere vardığını da göstermiştir.

Gösteride üzeri çarşafla kapatılan bir kadın zincirle bağlanmış akabinde efeler zinciri çözüp örtüyü atıyorlar.

Güya, Türk kadınının kurtuluşu temsili olarak canlandırılmıştır.

Bunu kim yaptırırsa yaptırsın bu eylemle gericilik ve yobazlık en somut şekliyle ortaya konulmuştur.

Bu gösteriyi yapanlar kadar yapılmasına müsaade edenlerde en az bunlar kadar gerici ve yobazdır.

Esasında bu yapılanlar İslam düşmanlığını dışa vurumundan başka bir şey değildir.

-Bu gösteriyi hazırlayan ve gösterilmesine müsaade edenlere kurtuluş savaşında mücadele eden bacılara bir baksınlar bakayım örtülüler mi yoksa kendileri gibi mi?

Bunu ancak birlikte yaşama kültüründen mahrum, saygısız, gerici, bağnaz insanlar yapabilir!

İnsan farklı inanç ve ideolojilere sahip olabilir; ancak, kendi dışındaki inanç ve ideolojiye sahip insanlara saygısız olamaz; ayrıca, saygısızlık yapma hakkı yoktur!

-Bu güruh yüzde 99'nun kendisini Müslüman olarak tanımladığı bir ülkede yaptıkları bu gösterinin tepki çekeceğini bilmiyor olabilir mi?

Kesinlikle biliyor; bile isteye yapıyorlar ki, İslam'a olan düşmanlıklarını kusuyorlar!

Bunlar utanmadan kendilerini çağdaş, ilerici tanımlar dindar insanları ise gerici ve yobazlıkla itham ederler.

Gerçek gerici ve yobaz sizsiniz!

Kesinlikle 'dinin emir ve yasaklarına uyan dinine bağlı insanlar' asla ve asla gerici olamaz!

Dindar insan sadece bu dünya değil, öbür dünyanın gerçeklerini bilen, ötenin ötesini görebilen insandır.

Ötenin ötesini görebilen insanları bu gericiler gericilikle itham ediyorlar ya işte ona yanarım!

Maalesef, böyle tezat ve rezalet bir durumla karşı karşıyayız!

Biliyorum bu cahiliye artıkları Ebu cahilliklerini göremeyecek; ancak, bunların dolmuşuna binip cahilliğinin farkında olmayan ahmaklar inşallah görürler.

Kim gerici kim yobaz şimdi görelim.

Bunu görebilmek için cahiliye dönemine yani azgınlık dönemi diye adlandırılan İslamiyet'ten önceki dönemin sapkınlıklarına bir bakalım ve günümüz ile kıyaslayalım.

Cahiliye dönemde;

1- Allah'ın ilahî hükümlerine değil, kendi inanç ve tutumlarına ve adetlerine göre yaşamasına, kendilerinin koyduğu emir ve yasakların doğruluğuna inanlardı. Kendi elleriyle yaptıkları putlara ve icat ettikleri sistemlere taparlardı.

2- Bu dönemde içki içme adeti çok yaygın olup her evde içki bulunur ve içilirdi. İçki şairlerin şiirlerinde çok yer bulan ve edebiyatın en önemli konularından biriydi.

3-Kumar hayatlarının vazgeçilmezi olup çok yaygındı. Kumar oynamakla övünülür, kumar oynamamak ayıp sayılırdı. Kumarbazlar toplumun en itibar gören saygın kişileri olarak görülürdü.

4-Tefecilik yani faizcilik o kadar yaygındı ki, bir birlerine para ve benzeri şeyleri verirler kat kat faiz alırlardı.

5- Fuhuş ve zina oldukça yaygın bir adetti. Bir erkeğin birden çok metresi olduğu gibi bir kadının da birden çok kocası olabiliyordu.

Ahir zaman diye tarif edilen günümüzün durumuyla cahiliye devri dediğimiz İslamiyet öncesini başlıklar altına bir karşılaştıralım.

1-İnsanlar kendilerinin icadı olan kapitalist ve komünist sistemlere kutsiyet yükleyerek tapmıyorlar mı?

2-İçki tüketimi cahiliye döneminden kat kat fazla olup üretimi ve satışı meşru değil mi?

3-Kumar çeşitlenerek artmış ve kurumsal bir kimlikle faaliyetlerine devam etmiyor mu?

4-Aynı şekilde ülkelerin gelir kaynaklarının büyük bir kısmı faiz gelirlerinden sağlanmıyor ve Müslümanlar bile bu faiz batağının içinde değil mi?

5-Fuhuş yapmak suç olmadığı gibi kadınlara devletin izin verdiği işletmeler aracılığıyla para karşılığında fuhuş yaptırılmıyor mu?

Cahiliye adetlerinin hangi birini sayayım, bugün hepsi kat kat fazlasıyla mevcut olup ayrıca devletlerin kanunlarında meşru görülmektedir.