AVRUPA’NIN EN BÜYÜK CAMİİ 2020’DE AÇILIYOR

Çok Değerli Okuyucularım,

Geçen yazılarımdan birinde sizlere Kudüs’ten, orada Osmanlı’nın bıraktığı izlerden bahsetmiştim.

Bugün ise kandan değil ama candan gelen Osmanlı torunları,yeni nesil gurbetçi kardeşlerimiz büyük bir projeye imza attılar.

Dostlarım geçen hafta Fransa Strasbourgda’ydım. Avrupa’nın en büyük camisinin tanıtımına katıldım. Camimizin adı Eyüp Sultan olacak.

İlk olarak bir konuşma tertiplendi ve kardeşiniz de konuşmacı olarak katılımda bulundu.Konuşma esnasında cemaat pek oralı gibi değildi ve fazla kalabalık yoktu.Bu duruma çok üzüldüm ama üzüntüm kısa sürdü.Şöyle anlatayım;

Önce camiinin tanıtımı yapıldı,çıkan bir iki konuşmacıdan sonra ben konuştum.Hemen ardından hocamız Ka’be örtüsünü açık artırmaya koydu.35 cm kadar ortasında Allah yazılı örtü ilk olarak 5 bin euro ile başlandı.


Ben itiraz ettim bundan daha küçük bir parçayı ben Kudüs programımızda 45 bin Euro’ya sattığımızı söyledim ve bu çok nadide parçanın daha değerli olduğunu belirttim.

Salonda duyarsız gibi görünen katılımcılar adeta yarışa girdiler ve birden Cami için 120 bin euro çıktı ki çok şaşırdım.Hele birisi vardı ki, telefonla katılmıştı,”kim ne verirse beş mislini vermeye razıyım” demesi beni çok duygulandırdı.

Evet dostlarım bu hayırlı işi başlatan milli görüşlü, devletine sadık gençler ve orta yaşlı işadamları Avrupa’nın en büyük camisi olmaya aday bu camii için hayırda yarışıyorlardı.
Caminin önemi saymakla bitmez. Bu cami kompleks olarak büyük bir külliye şeklinde,medrese ve açık alanlarıyla gençleri toplayacak bir merkez olacak. Avrupa’nın en büyük camisi olmakla beraber tam da ortasında yer alacak.Gurbetçi gençleri buraya toplayacak,ibadetlerin yanısıra eğitim ve ilim faaliyetlerinin de yapıldığı bir ilim merkezi olacak.Tarih ve kongre salonları,dinlenme salonları ve kütüphanesiyle önemli hizmetler verecek.

Bu gezimde özellikle müşahade ettiğim şey ise gençlerimizin,dini,ilmi ve tarihi alanlarda eğitime ne kadar ihtiyaçları olduğuydu.gençlerimiz de bu hususta çok fazla öğrenme arzusu taşıyorlar.

Dostlarım yabancı memleketlerdeki bu genç evlatlarımıza sahip çıkmamız gerek.Uzatılacak el istiyorlar.Hepsi iş güç sahibi,işe ya da paraya ihtiyaçları yok,tek istedikleri öğrenmek ve kendilerini iyi yetiştirmek.

Biz Türkiye’den bakınca farklı görüyoruz.”Yok devlet,yok diyanet,yok Arap şeyhleri yardım ediyor.” deyip geçiyoruz.Ama inanın bu camiinin temeli ilk gurbetçi kardeşlerimiz sayesinde atıldı.

Biz Türkiye olarak gençlerimize sahip çıkmamız gerek,heleki bu gençler Avrupa’da yaşıyorlar ise bu daha çok azim gerektirir.
Milli görüş ekibi bu işi üstlenmiş ve 2020’de bitirmeye niyetli ama Avrupa’da hele ki Fransa’da böyle bir külliye yapmak oldukça fazla maliyetli.

Ben bu camiinin açılışı olana kadar hem Türkiye’de hem Avrupa’da tanıtımını yapacağımın sözünü verdim.Hem maddi hem manevi yardımcı olacağım inşaAllah.
Bütün duyarlı kardeşlerimin de Fransa Strasbourg’da yapılacak Eyüp Sultan Camii için ellerinden geleni yapmalarını isterim.

Allah’a emanet olun!