Üç Türk kulübünün Avrupa futbolunda 3.tur elemeleri UEFA Avrupa Ligi hem de UEFA Avrupa Konferans Ligi heyecanı bugün yaşanacak. Perdeyi 20.00’de Fenerbahçe Çekya ekibi Slovacko karşısında açacak. 

Üç Türk kulübünün Avrupa futbolunda 3.tur elemeleri UEFA Avrupa Ligi hem de UEFA Avrupa Konferans Ligi heyecanı bugün yaşanacak.

Perdeyi 20.00'de Fenerbahçe Çekya ekibi Slovacko karşısında açacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında deplasmandan 0-0'lık skorla dönen Fenerbahçe, ikinci maçta evinde Dinamo Kiev'e 2-1'lik skorla kaybederek Şampiyonlar Ligi'ne erken veda etmişti. Böylece Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hasreti 14 yıla çıktı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Slovacko'yu elemesi halinde, Play-Off Turu'ndaki son maçında Austria Wien ile karşılaşacak. Ayrıca Sarı Lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Slovacko engelini geçemezse; UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda "AIK - Shkendija" eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

Fenerbahçe SK geçtiğimiz günlerde Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Joshua King, Altay Bayındır ve Joao Pedro'nun sakat olduğunu açıklamıştı. Ayrıca İsmail Yüksek Kiev maçından kırmızı kart cezalı cezalısı.

Fenerbahçe'de bu önemli eksiklerin olması fişi İstanbul'da çekebilecek olmasının önüne engel oluşturuyor.Turu Çekya'ya bırakabileceğinin sinyallerini başlıca bu eksikler veriyor.

Bu kadar çok transferin yapıldığı Fenerbahçe'de hala 2. Alternatif kalecinin alınmamış olması ve Altay'ın sakat durumda olması Fenerbahçe'yi kaleci konusunda bugün nasıl bir stres havası yaratacak merak konusu uyandırıyor. Yaz transfer döneminde hala bu bölgeye önlem almamanın bedelini Fenerbahçe umarım bu gece ödemez.

Ofans yönünü biraz daha önde kurgulamak ve turun kapısını erken aralamak istiyorsa Fenerbahçe mutlaka Crespo ve Zajc ile kurulmuş bir orta saha tercihinden başlamalı. Yoksa skora gitme konusunda bek organizasyonlarıyla ne kadar alternatif üretse dahi en büyük eksikliği orta saha bileşkesinde yaşayabilir.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Konyaspor, üçüncü eleme turu ilk maçında Lihtenştayn ekibi Vaduz ile kozlarını paylaşacak.

Türk futbolunda önemli işlere imza atan İlhan Palut'un öğrencilerinin sahaya çıkacağı ilk maç saat 21.00'de başlayacak. Müsabaka, Vaduz'un sahası Rheinpark Stadyumu'nda oynanacak.

Vaduz ikinci turda FC Koper'i (Slovenya), Yeşil-Beyazlılar da BATE Borisov'u (Belarus) eleyerek bir üst tura terfi etmişti.

FC Vudaz Konyaspor eşleşmesinin rövanş maçı 11 Ağustos Perşembe günü saat 20.00'de yeşil-beyazlıların evi Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak.

Konyaspor Vaduz'u önünde tur atlarsa play-off'ta Neftçi-Rapid Wien eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

Süper Lig'de önceki sezonu 3'üncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Konferans Ligi bileti alan Konyaspor, yaz transfer döneminde 12 oyuncuyu renklerine bağladı. (Konrad Michalak, Francisco Calvo, Domagoj Pavicic, Muhammet Demir, Ahmet Oğuz, Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş, Erhan Erentürk, Yasir Subaşı, Bruno Paz, Robert Muric, Mehmet Erdoğan)

Bu transferlerin yanı sıra İlhan Palut'un her sene üstüne katarak ilerliyor olması ve yakın zamanda Türk futbolunda önemli yerlere gelebilecek seviyede olduğunun altını çizmeden geçmek olmaz.

Sisteminden bir dakika bile olsun taviz vermeden sürekli alan açmaları ve top kaydedince pres yapıyor olmaları uzun zaman sonra bir Anadolu takımının böyle bir politikada futbol oynuyor olması yarınlar için Türk futbolunda öncü niteliğinde.

Bir sağ stoper ve bir santrafora bu takım konferans liginde ve ligde çok ciddi işler yapabilir. Umarım Konyaspor yönetimi bu transferlerin yapılmasında elini hızlı tutar.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Başakşehir, üçüncü eleme turu ilk maçında bugün İzlanda temsilcisi Breidablik'e konuk olacak.

Kopavogsvöllur Stadı'nda, TSİ 21.45'te başlayacak mücadeleyi Finlandiya Futbol Federasyonundan hakem Petri Viljanen yönetecek.

Medipol Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde Avrupa kupalarında üçüncü kez sahaya çıkacak.

İstanbul ekibi, Emre Belözoğlu önderliğinde Maccabi Netanya ile sahasında oynadığı maçtan 1-1 eşitlikle ayrılırken, deplasmanda rakibini 1-0 mağlup ederek tur atlamayı başarmıştı.

Medipol Başakşehir'de UEFA listesinde yer almayan Mesut Özil bu mücadelede de forma giyemeyecek.

Bu mücadelenin rövanşı 11 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da oynanacak.

Medipol Başakşehir rakibini elemesi halinde, play-off turunda Lilleström (Norveç)-Royal Antwerp (Belçika) eşleşmesini geçen takımla karşılaşacak.

UEFA Avrupa Liginde mücadele edecek olan Fenerbahçe'ye, UEFA Avrupa Konferans liginde yer alan Konyaspor ve Başakşehir'e yürekten başarılar diliyor, ülkemiz adına gurur verecek sonuçlar elde edeceklerine inanıyorum.