Bu sene koronavirüs nedeniyle tek maç eleme usülüne göre oynanan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki maçlar, sürpriz sonuçlara da sahne oldu. Şampiyonlar Ligi'nin ilk yarı finalisti, son dakikada attığı 2 golle Atalanta'nın peri masalını sonlandıran PSG oldu.

Bu sene koronavirüs nedeniyle tek maç eleme usülüne göre oynanan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki maçlar, sürpriz sonuçlara da sahne oldu. Şampiyonlar Ligi'nin ilk yarı finalisti, son dakikada attığı 2 golle Atalanta'nın peri masalını sonlandıran PSG oldu. 1-0 öne geçtiği karşılaşmada 2 gol yiyerek tur şansını kaybeden İtalyan ekibi, taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazandı.

Bir diğer peri masalı ise yoluna yarı finale çıkarak devam etti. 2 sene önce Beşiktaş'ın yedek kadroyla Almanya'da yendiği Alman ekibi Leipzig, İspanyol devi Atletico'yu 2-1 ile geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Kupanın favori ekiplerinden Manchester City, Lyon'a sürpriz bir şekilde 3-1 yenilerek elendi. Skor 2-1 iken Sterling boş kaleye beraberlik golünü kaçırdı, pozisyonun dönüşünde 3. golü yiyen Guardiola'nın öğrencileri yine yarı final yüzü göremedi. Guardiola maç sonu, "Xavi, Messi ve Iniesta gibi oyuncularınız olmadığı için mi Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamayorsunuz?" sorusuna, "Evet!" diye cevap verdi...!

Gelelim büyük Alman mühendisliğine... Erken final olarak nitelendirilen Bayern Münih-Barcelona eşleşmesinde, Bayern, Barça'yı dağıttı. 8-2 biten karşılaşma sonrası Barça cephesinde büyük hüzün hakimken, Bayern tarafı adeta "5 dakika daha olsa 10 yapsaydım" görünümündeydi. Bakalım, Bayern'i durdurabilecek takım olacak mı?