#AtamaBekliyor

Okul öncesi, branş öğretmenleri, PDR’ciler, ATT’ciler, mühendisler ve niceleri… Atama bekleyen 100 binlerden bahsediyorum. Devlet büyüklerine kendilerini hatırlatmak, göstermek düşüncesiyle sürekli etiket açan ve her birini de TT listelerine çıkarabilen güzel insanlar…

Yıllarca dirsek çürüten, masraf eden, branşlarında uzmanlaşmış, eğitim hayatını tamamlamış üniversite mezunları. Evet o 100 binler işsiz, yeterli atama yapılmıyor üstüne başka işlere yönelmeleri gerektiği söyleniyor. Yani ‘boşa okudunuz’a çıkıyor.

2002 öncesi 76 olan üniversite sayısı 2002 sonrası hızla artarak 181’lere ulaştı. Toplumu her anlamda ileriye götüren eğitim yuvalarımızın açılışlarını alkışladık, alkışlıyoruz. Fakat her yıl binlerce mezun veren ülkemde bu mezunlar istihdam edilemeyip, kendi uzmanlık alanlarını değil de garsonluk, komilik, satış temsilciliği gibi meslekleri tercih etmek zorunda kalıyorlarsa, bırakın kapatalım fakülteleri. Bıkarın olmayıversin üniversite mezunlarımız. Bir şey kaybetmeyeceğimize eminim. Aksine, kendini farklı dallar ve sanatlarda geliştirecek olacaklarından daha verimli ve gelirli bir hayata sahip olacaktır.

Yazımı fazla uzatmadan atanamayan bir bilgisayar öğretmeninin mektubuyla veda etmek istiyorum. Görüşmek dileğiyle.