Şansölye Scholz, dışişleri bakanının Ukrayna'ya seyahat edeceğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyj, Ukrayna Cumhurbaşkanı ile görüştü. Almanya ve Ukrayna hükümetleri arasında haftalarca süren anlaşmazlıktan sonra, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller) "yakında" Ukrayna'ya gidecek.

Şansölye Scholz, dışişleri bakanının Ukrayna'ya seyahat edeceğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyj, Ukrayna Cumhurbaşkanı ile görüştü.

Almanya ve Ukrayna hükümetleri arasında haftalarca süren anlaşmazlıktan sonra, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller) "yakında" Ukrayna'ya gidecek. Bu, Şansölye Olaf Scholz (SPD) tarafından Çek Başbakanı Petr Fiala ile düzenlediği basın toplantısında açıklandı.

Birkaç saat önce, başlangıçta Kiev'de istenmeyen Federal Başkan Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyj'i aramıştı. Başlangıçta, kendi seyahat planları hakkında yorum yapmayan Scholz, bunun "iyi bir şey" olduğunu söyledi.

Bu arada Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas da Pazar günü, Ukrayna'ya gideceğini duyurdu. Parlamento Başkanı olarak, savaşın başlamasından bu yana Almanya'nın Kiev'deki en üst düzey temsilcisi olacaktı.

Federal Şansölye, 24 Şubat'ta Rus saldırganlık savaşının başlamasından bu yana Kiev'de bulunmamıştı, zaman zaman suskunluğu nedeniyle ağır şekilde eleştirildi. Ukrayna tarafının, Steinmeier'in Nisan ayı ortasında, Kiev'e yaptığı ziyareti reddetmesinin ardından daha fazla rahatsızlık ortaya çıktı. Bu hakaret nedeniyle Scholz, birkaç kez şu an adına Ukrayna'ya seyahat etmek istemediğini söylemişti.